Mijn favoriete quotes - Minke TerpstraMinke Terpstra

Mijn favoriete quotes

28/07/2016

30 day blog challenge NL

Dag 2 van de 30 Day Blogchallenge NL  is “Mijn favoriete quotes” Oh man, ik ben gék op quotes, vooral als ze dan ook nog eens in een kekke printable-vorm gegoten zijn. Uiteraard heb ik een Pinterestboard volledig gewijd aan quotes, maar mijn favoriete quote staat daar niet op. Daar zit een bijzonder verhaal aan vast:

30 Day Blog Challenge NL: Mijn favoriete quotes

Ik ben een fanatiek Instagrammer (Volg je me al? Ik post trouwens bijna alleen maar foto’s van mijn katten, dus daar moet je dan wel van houden 😉 ) en nét op het moment dat ik het nodig had, zag ik onderstaande quote op IG van (toen nog) 1000 Lucky Cranes    Ze heeft een een prachtig origami-project: het idee is om het geluk van 1000 kraanvogels te delen met en te laten versturen door 1000 mensen. (Haar IG-naam is inmiddels veranderd in Doorjuul, ze heeft ook een awesome Etsyshop trouwens)

1000 lucky cranes quote

Ik had een moeilijke periode; had op zich best wel leuk werk waar ik maar niet verder in kwam en waar de uitdaging wel wat van af was. Ik kreeg de kans om iets nieuws te beginnen, wat misschien wel op helemaal niets -en dus geen baan meer- kon uitdraaien. En ik ben iemand die vaak juist focust op wat mis kan gaan: ik zie overal apen en beren op de weg en had mezelf al overtuigd dat ik beter kon blijven zitten waar ik zat. Toen ik weer eens IG aan het afspeuren was, vond ik 1000 Lucky Cranes. Deze quote bracht me in een heel andere mindset: kijk naar waarom het belangrijk is dat het wél lukt! Mede dankzij deze quote heb ik de stap gezet en ga ik nu met veel plezier elke dag naar mijn  ‘nieuwe’ werk. Hij staat ingelijst in mijn woonkamer en ik zie hem elke dag, en elke keer herinner ik mezelf dat het zo belangrijk is om

YES PLEASE!

Mijn favoriete quote van de awesome Amy Poehler is niet één quote maar een heel boek. Het heeft mij geleerd om niet steeds “ja, maar” te zeggen maar “yes, please!” en daarna wel te zien of het goed komt. Als je het boek niet kent, ik raad het je aan. Hier vind je een verzameling van ‘wijze uitspraken’ van Amy, waaronder “If you can surf your life rather than plant your feet, you will be happier.” Maar mijn favoriete Amy-quote is nog altijd “Yes Please!”Yes Please

Een heleboel van mijn favoriete quotes komen uit boeken of schrijvers. Bijvoorbeeld deze van Roald Dahl, te vinden in een Etsyshop.

roald dahl lovely

Ik herlees mijn Harry Potter boeken voortdurend en vind steeds iets nieuws in elk boek. Deze (gratis!) printable met de quote van Dumbledore vind je hier.

harry-potter-quote-free-printable-800x1067

De achtergrond op mijn telefoon is ook een quote, die mij er aan herinnert om niet wakker te liggen van wat andere mensen denken (vind ik nogal lastig, ik kan heel lang piekerpeinzen en hele gesprekken analyseren, blikken interpreteren en dingen veel groter maken dan ze eigenlijk zijn)

 

lion quote

Ik kan haast oneindig doorgaan met quotes, en mijn andere lievelings ga ik ook nog een keer met je delen. Maar ik schiet nu het doel van de Blogchallenge voorbij en ben al een hele dag bezig met alleen deze quotes 😉 Zoals stijlicoon Iris Apfel zegt:

Iris-Apfel-More-is-More

Op naar de volgende dag van de 30 Day Blog Challenge NL! ❤️ Minke

minkepins kiss

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat (voor meer van zulke awesome foto’s 😉

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Persoonlijk, Tags

1 reactie op “Mijn favoriete quotes”