Recepten voor Pasen : Sandwichtaart en Chocolade Vogelnestjes - Minke TerpstraMinke Terpstra

Recepten voor Pasen : Sandwichtaart en Chocolade Vogelnestjes

18/03/2016

image

Zoek je een lekker recept voor Pasen? Iets hartigs, zoets, mét eieren of juist zonder? Op mijn Pinterestboard “Lente” heb ik allerlei recepten bewaard om jouw Paasontbijt, brunch, lunch, high tea of diner een succes te maken!

Ik kan me niet herinneren dat Pasen ‘vroeger’ zo’n eetfestijn was: ik zie alleen nog zo’n speciaal eierverfding voor me, een hardgekookt ei en waterverf. En hoe leuk het was om je ei zo mooi te maken! (Heb net ontdekt dat zo’n eierverfding een ‘eiermolen’ heet. Nooit geweten…)

Eierverfmolen

Vorig jaar maakte ik een hartige sandwichtaart  en zoete vogelnestjes met eitjes voor onze familiebrunch. Supergezellig en vooral de vogelnestjes (en dan bedoel ik eigenlijk de eitjes daarin 😆) deden het heel goed bij de kleintjes.

Chocolade vogelnestjes

Ik heb helaas geen goede foto’s gemaakt van de taart en eitjes, was veel te druk bezig met eten. De foto’s zijn óf te dichtbij, of overbelicht… Maar aangezien ik  de ideeën op Pinterest opdeed: zo zou de taart er uit moeten zien. Prachtig , hé! Dit voorbeeld kan je vinden op Saveur.com

Sandwich taart how to

Dit is een Zweedse Smörgåstårta

Maar werd meer zo:

Sandwich taart

Wel heel erg lekker!

Ingrediënten Sandwichtaart met gerookte zalm

-Ongesneden brood. Ik heb een Boule de Beurre van de Appie gebruikt, wat een mooi rond brood is.  Je kan ook een ongesneden casinowit gebruiken of als je een echte keukenprinses bent met tijd over: zelf een brood bakken. (Dan ben ik erg jaloers op je!)

-Pakje gerookte zalm, 200 gram. Ik gebruik de zalm van de Lidl, heerlijk.

-Roomkaas. Ik gebruik de lightversie van de Lidl.

-Zalmsalade, krabsalade, garnalensalade of komkommersalade. Wat je maar lekker vindt!

-Komkommer

-Dille, zout, peper

-Hardgekookte eieren (ik heb mijn gepelde eieren in bietensap gelegd voor een roze kleur)

Hoe maak je de Sandwichtaart

Het is supersimpel:

Snijd het brood overdwars in zoveel lagen als je vulling hebt, besmeer de lagen met de vulling en ‘bouw’ van de lagen weer een brood.

image

De salades hebben niets extra’s nodig , onder de gerookte zalm en komkommerschijfjes heb ik roomkaas met dille gesmeerd.

Ik heb een soort glazuur gemaakt van roomkaas en hier de broodkorst mee besmeerd. Schijfjes ei er op geplakt en roosjes gedraaid van gerookte zalm en voilá (zoals Cas Spijkers dat zo mooi kon zeggen) een sandwichtaart!

Ik geef het toe: hij ziet er lang zo lekker niet uit als het Pinterestvoorbeeld, maar ik durf het ook geen fail te noemen want de SMÖRGÅSTÅRTA was erg lekker. Dit jaar ga ik meer aandacht aan de presentatie besteden, I promise.

Chocolade Vogelnestjes

-Zoute stokjes. Gewoon van die snackstokjes.

-Chocolade. Ik heb een reep melkchocolade gebruikt

-Snoepeitjes

-(ingevet) Cupcakeblik

 

Hoe maak je chocoladenestjes:

Breek de stokjes in kleine stukjes

Verwarm de chocolade. Officieel moet dat geloof ik au bain marie, maar ik heb de stukjes choco langzaam in de magnetron verhit. Lukte ook! Gebruik wel een magnetronbestendig bakje en niet te hoge stand en niet te lang.

Roer de stokjes door de chocolade en schep een flinke lepel van het mengsel in elk van de ingevette cupcakevormpjes. Druk de stokjes een beetje naar de zijkanten zodat je een holletje krijgt voor de eitjes.

Laat hard worden en haal de nestjes uit de vormpjes (ik heb een siliconenvorm, dan gaat het erg makkelijk) en vul de nestjes met snoepeitjes. Klaar!

Ik heb de nestjes naar voorbeeld van The Cuvy Carrot gemaakt, alleen vond ik de ingrediënten makkelijker kunnen en leken noedels me niet lekker in een zoet gerecht. Zo horen ze er ‘in het echt’ uit te zien.chocolade nestjes

Ga jij uitpakken met Pasen ? Heb je een familierecept dat altijd op tafel komt? Let me know!

image

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Recepten voor Pasen : Sandwichtaart en Chocolade Vogelnestjes”

    Anita

    18/03/2016

    Gaaf! Die nestjes moet ik of Anniek gewoon maken zo leuk En lijkt mij heerlijk zoet & zout love’it!    18/03/2016

    Ik heb laatst in een filmpje gezien dat ze nestjes van mie en chocolade maakte en ze beweerde ook nog dat je dat op kon eten. Ik zou dan eerder voor de versie gaan die jij hier hebt gedeelt. Lijkt mij iets eetbaarder.