Bloggers Be Like Tag - Minke TerpstraMinke Terpstra

Bloggers Be Like Tag

29/02/2016

imageMaris van Haremaristeit bedacht een superleuke Tag: Bloggers Be Like. Maken bloggers zich allemaal schuldig aan het stereotype tikken op een hip laptopje in een koffietentje op de free WIFI, het ontvangen van ladingen gratis spulletjes en het fotograferen van hun eten ? (wat koud is tegen de tijd dat er eindelijk een blogwaardige foto geschoten is)

Wat ik het leukst vind aan deze tag: ik leer een heleboel van al die andere bloggers die hem ook hebben ingevuld! Dus bij deze, mijn:

Bloggers Be Like Tag

1. Hoe lang blog je al?

Precies weet ik het niet, ik ben begonnen met gastblogjes voor Maris toen zij nog Teitloos had, rond 2012, en daarna op Haremaristeit. In 2014 startte ik minkepins.com maar door miscommunicatie met mijn hosting (dwz zij stuurden mails die op spam leken en ik update mijn creditcardnummer niet omdat ik dacht dat ze nigeriaanse prinsen op zoek naar mijn geld waren) raakte ik mijn hele domein kwijt: om mijn content weer terug te halen zou ik flink wat geld moeten neerleggen. En ik wilde eigenlijk niet bij een hosting blijven die zulke ‘service’biedt. Dus maar weer fris begonnen op minkepins.nl , met de content die ik nog terug kon vinden en nieuwe blogs.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het leukste vind ik de reacties die ik krijg en mensen die je leert kennen. Zonder bloggen had ik Maris en Marieke (van Gewoon Marieke) niet gekend. Het allerstomst vind ik dat op mijn computer de lay-out en foto’s er soms goed uit ziet, en op een andere computer, telefoon of tablet helemaal scheef en lelijk. Zo frustrerend! Er gaat zoveel meer tijd in het maken van een blog zitten dan ik verwachtte. (zie ook: 6. ;-))

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik kan beter beginnen met waar ik aan wil sleutelen: ik plaats niet consequent blogs,  ook al probeer ik planners en schema’s.  (ik heb er zelfs een Pinterestboard ‘To Blog or not to Blog’ voor aangemaakt) Ik ben vaak erg onzeker over wat ik wil plaatsen en review het dan dagen achter elkaar tot ik mezelf helemaal gek maak. Ook denk ik vaak “mwaaaah dit willen mensen helemaal niet lezen” terwijl ik dr helemaal geen bewijs voor heb. Zo heb ik een heel lijstje met onderwerpen waarvan ik denk: zal ik daar eens een blog over schrijven? Maar dan doe ik het dus niet.

image

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

In Nederland zijn het Maris van Haremaristeit, Marieke van Gewoon Marieke en Olga van Team Confetti.

In het buitenland zijn het meer sites dan bloggers: A Beautiful Mess (love hun foto-apps!) Fat Mum Slim (en haar Photo a Day op IG) en A Bubbly Life.

Al deze blogs hebben één ding gemeen: het zijn positieve, vrolijke feelgood blogs ❤️

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Oh, ik ben zo slecht in Google Analytics! Ik weet wel dat op mijn blogs over Granny  Hair (fails en succes) en op  Short Girl Problems  veel comments en vragen kwamen.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

De misvatting waar ik zelf ook schuldig aan was: “lekker een blogje, wat tikken lalalala, klaar” Heus niet!

OMG, de foto’s alléén al die ik door vier verschillende apps haal om ze lichtér te maken tijdens donkere dagen. De bron van een geweldige pin proberen te vinden omdat ik hem met props naar de originele maker wil vermelden. Het schrijven, herschrijven en nog eens herschrijven van elk stukje tekst tot ik er tevreden over ben. Layout, hoe groot moeten de foto’s en hoe ziet het er uit op alle devices? Dan lijkt het kek maar blijkt alles schots en scheef te staan. Aaargh!!

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Foto’s maken van alles waar ik ooit over zou kunnen bloggen, misschien, in de toekomst. Kopje thee in een leuke pop-up store? Alles fotograferen want je weet maar nooit. Ik eet geen kruimel van een cookie voor ik hem uit drie verschillende hoeken op de foto heb gezet. Ik koop ook make-up en verzorgingsproducten met het idee dat ik ze “wel eens, in de toekomst” zou kunnen reviewen. Doe ik niet, en nu zit ik met zes verschillende BB-cremes in mijn stash. Supersuf.

image

“Nee, wacht even met eten, ik moet eerst even een foto maken”

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Maris en Marieke zijn mijn klankbord en hebben geweldige tips en feedback. Angelina van Eunoia Studio heeft het thema op minkepins.nl geïnstalleerd, mijn pagina’s leesbaar gemaakt en staat altijd klaar als ik met klotsende oksels moet vragen of ze weer iets wil aanpassen ❤️

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees graag positieve feelgood blogs, met een frisse layout. Ik sneup ook vaak op allerlei andere blogs en ga dan van het ene comment naar het andere blogje. Maar dat is meer gluren bij de buren: hoe hebben zij hun foto’s, layout, wat voor spel- en stijlfouten. Ik volg eigenlijk alleen de bloggers die ik hierboven vermeld heb bij favo-bloggers, via Bloglovin.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik zou graag inplannen maar ben vaak zo lang aan het redigeren dat ik op een bepaald moment het blogje maar ‘live klap’ zodat ik mezelf niet he-le-maal gek maak. (Zo van: héhé hij staat er!) Als ik een betere planning en schema had zou ik heel graag van te voren willen inplannen, soms denk ik even dat het me gaat lukken maar dan komt er weer iets tussen, druk op mijn werk of volgeplande weekends…

image

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Neem mails van je hosting serieus ook al lijken ze op spam 😆 En als je iets zelf niet kan: vraag het dan! Angelina kan in twee minuten fiksen waar ik een dag naar zit te staren. Ik leer ook veel van Facebookpagina’s als Bloggerscafé, waar bloggers elkaars vragen beantwoorden.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Ik denk dat het leukste is, dat ik Maris en Marieke heb leren kennen via het bloggen. Samenwerking heb ik nog niet gedaan. (sta d’r helemaal open voor hoor!)

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Dus die mail van mijn hosting negeren, niet slim. En geen backup gemaakt van mijn blog, dus geen posts op een andere manier bewaard. Dom, dom, dom, nu moet ik helemaal overnieuw beginnen!

image
14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik scherm bewust dingen af, zoals mijn woonplaats, vrienden en familie : niet alles hoeft op de interwebs!

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Mijn allergrootse wens is kunnen reizen voor mijn blog, ik ben gek op reizen. Stedentrips naar Gdansk, Antwerpen, Duitse steden of gewoon in Nederland: niets zo leuk als restaurantjes, winkeltjes en must-see’s ontdekken in een stad. Ik laad dan helemaal weer op. Ik kan ook dagen dingen uitzoeken op het internet: wat is er te doen, waar moet ik gaan eten, wat moet ik echt zien? Schema’s maken, lijstjes, Tripadvisor en Zoover platklikken: héérlijk!

Bedankt Maris voor deze leuk tag! Ben jij nu ook geïnspireerd om de Bloggers Be Like Tag  in te vullen, don’t forget to mention Haremaristeit! ❤️ Minke

Hearteyes profielfoto

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

 

Geplaatst in: Persoonlijk, Tags
Tags: , ,

3 reacties op “Bloggers Be Like Tag”


  29/02/2016

  Oooh die mails van GoDaddy… ben echt nog zo boos dat ik zoveel geld heb betaald voor een backups! Opnieuw beginnen was voor mij geen optie
  En het blijven herlezen en herschrijven herken ik ook. Eindeloos. Terwijl het waarschijnlijk in een eerder stadium ook al goed genoeg was.
  Erg leuk om jouw antwoorden te lezen en je afbeeldingen zijn priceless Die ga ik lenen voor de lijst die ik komend weekend publiceer!

  Minke

  01/03/2016

  Nee ik had even het voordeel van een lazy blogger zijn: ik miste niet zoveel 😉 Ben erg benieuwd naar de lijst, ik leer steeds weer nieuwe blogs kennen, zo leuk!  09/03/2016

  Staat mij weer netjes dat ik nog helemaal niet heb gereageerd. Wat lief dat je mij heb genoemd! Ik volg jou ook heel erg graag. Leuk om jouw antwoorden te lezen op de tag!