Crazy Catlady Finds - Minke TerpstraMinke Terpstra

Crazy Catlady Finds

16/06/2015

cat-vs-human

Ik ben een crazy cat lady, ik geef het toe. Ik ben gek op katten, als het zou kunnen had ik er wel vijftien. Ik ben gek op alles waar een kat op staat, of het nu een legging, jurkje, shirt of schoenen is. En aangezien ik drie (half)langharige monsters heb, zit er op elk kledingstuk ook letterlijk kat: ik loop de hele dag met een roller op zak om het haar van me af te plukken.

Op Cat versus Human staan de leukste tekeningen van Jamine Surovec. Zó herkenbaar al die katten die van alles kapot maken, op je laptop gaan liggen, je hun bips toekeren… Ik kan er een hele dag giechelend op rondkijken. Als er tenminste niet een dikke muts van een kat op het toetsenbord van mijn laptop gaat liggen…

Ik ben opgegroeid met katten, we hadden er altijd minstens twee. Kan me ook niet voorstellen hoe het is om thuis te komen zonder dat er klaaglijk gemiauwd wordt om dat er geen eten meer in het bakje zit (Zit er wel in! Alleen in het midden niet, en dat geldt blijkbaar voor katten als een leeg bakje…) We hebben een kruising Noorse Boskat-Ragdoll die persé mee wil als ik naar de WC ga, ga douchen, op de trap precies daar op de tree ligt waar ik mijn voet wil neerzetten, een Britse Langhaar die luid miewend zijn mening verkondigt en een oude dame die vooral slaapt. Ondanks al die poezenweelde moet ik me zwaar beheersen om niet alle zielig kijkende poezebeesten die in de buurt rondlopen bakjes voer voor te gaan zetten.

Cat Lady

Gelukkig ben ik niet de enige kattenliefhebber: internet staat vol met kattenfilmpjes, gadgets, kleding en cartoons. Op mijn Pinterestboard Kitties Kitties Kitties heb ik de leukste poezenpins verzameld. De allerallerleukste heb ik voor jullie uitgezocht:

Cat Tights

Foto: Cat Tail Panty van Seoul Rhytm

Een crazy cat lady ben je niet alleen binnenshuis, dat wil je ook uitdragen. Nou gaat dat al automatisch met al dat haar op mijn kleding, maar dit terzijde. Het liefst zou ik in mijn catlegging, met cattrui, catoorbellen, cattelefoon en catschoenen hun blikjes Gourmet gaan halen bij de supermarkt, maar daar steekt mijn wederhelft wel een stokje voor: je moet er natuurlijk niet bijlopen alsof je in een aflevering van Jambers past.

Wat dacht je van een cat-onesie of cat-koptelefoon  Op Think Geek vind je allerlei op katten geïnspireerde gadgets!

cat outfit

 

 

Ben je op zoek naar een kadootje voor een Crazy Cat Lady? Mij zou je hier in elk geval erg blij mee maken:

Op McPhee vind je de allerlei leuke ideeën, waaronder een Crazy Cat Lady action-figure, spel, zeep met catfoodgeur…

 

catlady

 

Helemaal blij word ik ook van de shirts, sokken en onesies van Belovedshirts. All-over prints van mijn furry friends, beter dan dat wordt het toch niet?

catladyoutfit

 

En heb je er genoeg van dat ze je gordijnen gebruiken als entertainment als je er niet bent om met een speeltje te zwaaien? Dan is er de cattoy op zonne-energie van Solar Chasers, waar de kitties schijnbaar geen genoeg van kunnen krijgen. Hier ga ik mijn geld niet aan uitgeven, twee tikjes met hun dikke poot naar de speeltjes waar ik mee thuis kom en daarna gaan ze op hun nieuwe muisje, vogel of bal liggen slapen.

solar-cat-tantalizer

En heb je dat nou ook, dat je kat op alles gaat liggen wat je wil doen? De schone was als je het wil opvouwen, bed als je het wil opmaken, toetsenbord van de laptop, op je boek als je lekker wil gaan lezen? Misschien probeert ze je dan duidelijk te maken dat ze een eigen tablet met poezenapp wil. Want tsja, ook katten gaan natuurlijk mee met de tijd en analoog spelen is zoooo 2014: je moet toch echt speciale apps hebben om je mee te kunnen vermaken. Mijn katten vonden er niets aan, maar misschien worden jouw pluizebollen superenthousiast van digitale muisjes en visjes?

En dan heb je natuurlijk de Crazy Cat Lady die eigenlijk liever zélf een kat zou zijn. Dit lijkt me soms ook wel wat hoor: eten, slapen, geaaid worden, wat rondtrippelen, eten en weer een dutje. Een Japans bedrijf heeft de Necomimi oren ontwikkeld die je stemming tonen: ben je blij, gefocussed of ontspannen? Het schijnt je hersengolven te meten en beweegt de oortjes dan. Op de site staat een supergrappig filmpje van Japanse meisjes met fluffy oortjes, die elkaar blijkbaar nu helemaal begrijpen.

Een van mijn favoriete internetkatten is Pusheen . Deze supercute cartoonkitty heeft een heel eigen kijk op de wereld, vaak erg herkenbaar.

I love kitties

Ik kan natuurlijk uren doorgaan over de leukste, liefste, irritantste, gekste en knuffeligste beesten van de hele wereld, maar er staan nu drie theemutsen bij hun bakjes te miauwen dat ze eten willen.
Natuurlijk zijn ze niet leeg, maar is er een beetje uit gegeten en dat betekent in de kattenwereld echt dat je verhongert!

cat-food-logic

Kijk op Kitties Kitties Kitties voor meer, door deze Crazy Cat Lady verzamelde, kattenpins!

Mi-Ke

Mi-Ke is al 15 jaar en gelukkig nog hartstikke gezond. Ze heeft een heel bijzondere kleur: egaal bruin. Ik heb haar al sinds ze een mini-muppet van 5 weekjes was en ze met haar broertje Buddha (die helaas niet meer leeft) bij haar moeder vandaan moest omdat zij niet goed voor ze zorgde.

Onze puberkatten Nori en Ollie maken het huis en de buurt onveilig, doen aan binnenhuisarchitectuur (krabben in de muur en de bank, van alles van plankjes en uit de vensterbank gooien voor die hippe lege woonkamer-vibe) maar ik vergeef ze alles: kijk die koppies nou! ♥♥♥ Minke

Nori Ollie Nori Ollie knuf

HaremaristeitMinke@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

 

0 reacties op “Crazy Catlady Finds”