DIY funny valentijnskaarten - Minke TerpstraMinke Terpstra

DIY funny valentijnskaarten

12/02/2016

valentine food funnyValentijnsdag is dé dag om je geliefde, vrienden en familie te laten merken hoeveel ze voor je betekenen. Dat kan natuurlijk met een doos Merci-dat-jij-er-bent, een kant en klare kaart of bosje bloemen maar hoeveel leuker is iets te geven wat je zelf gemaakt hebt? Met een paar simpele, goedkope dingetjes maak jij heel makkelijk een originele kaart waarmee je niet alleen je lover maar ook bijvoorbeeld je BFF, die aardige buurvrouw of zelfs schoonmoeder kan verrassen!

 

 

Ik heb voorraden ingeslagen bij de Action (wat zou ik zonder die winkel moeten…) en kaarten bij de kantoorboekwinkel. Wat heb ik gebruikt?

benodigdheden kaarten

 

-plaksnorren

-wiebeloogjes

-washitape

-hartvormig ponsje

-plastic dieren

-wegenkaart gebruikt tijdens vakantie

-kleine verjaardagskaarsjes

-knettersnoep

-flesje nagellak

-mooi lint

-cadeaulabels

-extra sleutel

 

*”Lekker Dier

Diy valentijnskaart lekker dier grappigPons gaatjes in de voorkant van de kaart (heb je geen ponsje bij de hand? Maak dan een gaatje met een perforator of gewoon een schaar) en rijg hier een stukje mooi lint door heen. Dit lint bind je om het dier. Ik heb een ezel gebruikt 😆 maar je kan natuurlijk het hele dierenrijk gebruiken. Schrijf eerst met een potlood en dan een fine-liner of stift “lekker dier” op de kaart. Ik hoop dat jij een beter handschrift hebt dan ik, trouwens….

*”Jij geeft mijn leven kleur”

Voor die vriendin die je altijd weet op te vrolijken als je in de put zit! Weer een supermakkelijke kaart: een mooi flesje nagellak (deze is van de Hema) waar je met een lintje een cadeaulabeltje aan knoopt. Op het labeltje heb ik met de nagellak een hartje gemaakt en “jij geeft mijn leven kleur” met een fineliner geschreven. Ik zou zelf erg blij worden van zo’n kleine attentie!

kaart oogje knettergek

*”Ik heb een oogje op jou”

Get it, oogje? 😉 Teken met potlood een hart (gebruik eventueel een sjabloon als je geen vaste hand hebt) en vul deze op met wiebeloogjes. Deze oogjes hadden zelfs al een kant-en-klaar plaklaagje dus dat was helemaal praktisch. Schrijf “ik heb een oogje op jou” op de kaart. Klaar!

*”Ik ben knettergek op jou”

Ken je het nog, knettersnoep? Het is een van mijn guilty pleasures, heerlijk! Deze kaart maak je door (het kan haast niet simpeler…) een zakje knettersnoep op een kaartje te plakken en hier bij te schrijven “ik ben knettergek op jou” Done. Ik schaam me bijna voor hoe makkelijk dit is.

Funny valentijnskaart kaart en sleutel

*”Ik vind je werelds”

Misschien ben je met je lief op vakantie geweest en heb je een kaart bewaard die een bijzondere betekening heeft voor jullie? Of plan je met je bestie een roadtrip? Deze kaart maak je door een hart te knippen uit bijvoorbeeld een souvenir of een kaart die je uitprint. Plak het hart op een kaart en voilá: ik vind je werelds!

*”De sleutel naar mijn hart”

Met washi-tape vorm je een hart en plak je de sleutel (je kan een echte gebruiken als je een statement wil maken of anders een dropsleutel 😆) op de kaart. Ik heb met potlood en later fineliner een sleutelgat getekend.

Funny valentijnskaart snor vlam

*”Tussen ons zit het wel snor”

Haal een snor uit de verpakking, plak de snor op de kaart. Klaar! Leuk tekstje er bij en je hebt een kaart voor je besnorde lover of je besnorde kat (oh! Ik bedenk nu ineens dat een kaart met een kattensnuitje en snorharen hier ook passend zou zijn. Misschien volgend jaar?)

*”Jij bent mijn vlam”

Plak met washi-tape de kleine kaarsjes op de kaart, ik had twee stukjes nodig omdat ze scheef gingen hangen bij ééntje. Je kan natuurlijk ook één kaarsje gebruiken of een kaarsje maken van washi-tape (zie mijn easy peasy kerstkaartjes DIY)

just the way i amValentijn, ik ‘doe’ er niet aan, maar meer omdat mijn wederhelft het onzin vindt. Dat weet ik al jaren en het zou me inmiddels niets meer moeten uitmaken maar érgens hoop ik toch steeds op een groot romantisch gebaar. Ik ben erg benieuwd naar jouw plannen voor Valentijn: maak je er een bijzondere dag van of is 14 Februari een dag als alle andere? ❤️ Minke

Hearteyes profielfoto

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

0 reacties op “DIY funny valentijnskaarten”