DIY Lentekrans voor Pasen met washi tape - Minke TerpstraMinke Terpstra

DIY Lentekrans voor Pasen met washi tape

04/03/2016

image

Het begint eindelijk weer wat op lente te lijken. Heel langzaam kruip ik uit mijn winterdip: het wordt steeds langer licht, ik heb al wat krokusjes en sneeuwklokjes gezien en het wachten is op het eerste lammetje. Op Pinterest heb ik een bord met allerlei vondsten voor de Lente en één voor Pasen, zo kan ik virtueel de zon wat in huis halen 😉 . Ik kan een hele middag van pin naar pin vliegen en nieuwe borden en pinners ontdekken. Pinterest is geweldig, ik doe er ideeën op voor DIY’s, recepten, gratis printables… Zo kwam ik op het idee van een lentekrans met washi-tape eitjes in vrolijke kleuren.

Een paar jaar geleden vond ik deze geweldige krans van Tatertots and Jello toen ik een blog over Pasen schreef voor Haremaristeit.

image

Ik was helemaal in love met deze washitape krans, maar ik kon toen niet de juiste “benodigdheden” vinden om de krans te maken. Dat heb je soms: er was een tijd dat ik nergens kleding met luipaardprint kon vinden en nu struikel je er over en kan iedereen er bijlopen als Nel Veerkamp. Of verzorgingsproducten met kokosgeur, een paar jaar geleden moeilijk te vinden en nu kan je voor enkele euro’s ruiken als een bountyeiland. Maar ik dwaal af.

Lentekrans met eitjes

Ik kom graag bij de Wibra, ze hebben vaak superleuke en goedkope DIY-spullen en kleine dingetjes om je huis seizoensproof te maken. Het is al zo erg dat ik mezelf een Wibra-verbod (naast een Action-verbod) heb gegeven: ik kan niet met lege handen uit die winkels lopen! Deze keer vond ik prachtige pastelkleurige eitjes van een soort piepschuim, mintkleurig draad met ijzer er in en een vilten “Hello Spring” slinger in lentekleurtjes ❤️ Ik had nog een krans van piepschuim van de Hobbywinkel en lint en washi-tape van de Action (ondanks mijn eigen verbod ben ik er wel geweest. Ik had écht iets kleins nodig en liep daarna weer met een tas vol knutselspullen de winkel uit)

image

Benodigdheden voor 1 Lentekrans met washi-tape en eitjes

-Drie zakken pasteleitjes á 1 euro per stuk. Wibra.

-Een spoel mintkleurig draad met ijzer, 40 meter. Leek me meer dan genoeg maar nee. Ook rond een euro bij de Wibra.

-‘Hello Spring’ slinger Wibra, € 1

-Hobbylijm van de Wibra, 79 cent

-Washitape Action, rond de euro voor 3 rolletjes.

-Organza lint, Action, rond de euro

-Piepschuim krans, €1,50 bij de hobbywinkel

How to Lentekrans

Om te beginnen wind je het het mintkleurige ijzerdraad om de krans. Dit was het meeste werk. Ik dacht dat 40 meter méér dan genoeg zou zijn, maar ik hield gewoon een stukje krans over aan het einde van mijn draad. (Leek een beetje op het aan het einde van je geld een stukje maand overhouden) en dus moest ik even creatief zijn. Want om voor zo’n klein stukje nou nieuw draad te kopen: ik wilde door! Dus ik heb het het draad wat verschoven en het laatste stukje opgevuld met washitape. Is trouwens ook een goede optie als je geen draad hebt: gewoon de hele krans washi-tapen.

lentekrans

Eitjes en washi-tape

Ik heb een aantal van de eitjes, die niet “gestipt” waren, beplakt met de verschillende washi-tapes met hartjes en polkadots (Ik ❤️ Washitape, waar kan je het eigenlijk niet voor gebruiken?) De grotere eitjes heb ik met royale hoeveelheden lijm op de krans geplakt. En als ik zeg royaal, denk dan aan meer lijm dan eitje, anders plakken ze niet. Als je eenmaal een basislaag van eitjes hebt kan je de kleinere er makkelijker aan vast lijmen.

image

Nadat ik de eerste laag eitjes geplakt, twijfelde ik erg: wil ik de krans redelijk rustig en pastel houden of juist over the top-hysterisch met gele glitter konijntjes? Ik heb twee versies gemaakt en ben erg benieuwd naar jouw mening.

 

image

image

Vaak mislukken mijn Pinterest-DIY’s maar hier ben ik best blij mee. Vind je de de pastelkleurige krans met linten of de krans met gele glitterkonijnen beter passen? Do share!

Ga jij je interieur voor de lente opleuken? ❤️ Minke

image

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

1 reactie op “DIY Lentekrans voor Pasen met washi tape”


    23/03/2016

    Erg leuk idee zo’n krans, vind beide versies leuk! De glitter konijntjes maken het extra vrolijk 🙂