Easy Peasy Kerstkaarten DIY's - Minke TerpstraMinke Terpstra

Easy Peasy Kerstkaarten DIY’s

18/12/2015

Easy Peasy Kerstkaart DIYIk ben heel slecht in kerstkaarten, ik vergeet ze vaak te versturen. Er ligt zelfs nog een stapeltje van vorig jaar die de brievenbus niet gehaald heeft…. Sorry, familie en vrienden ik heb heus wel aan jullie gedacht! (het zal al die gluhwein zijn geweest) Ik voel me natuurlijk superschuldig bij elk ontvangen kaartje. Dus dit jaar wil ik er meer aandacht aan besteden: ik ga zélf kaarten maken. Ik had nog een aantal pompons over van mijn ‘Pompon Kerstboom” en heb met die pompons, wat washitape en kant en klare kaarten een aantal leuke (al zeg ik het zelf) kerstkaarten gemaakt. Misschien ben jij nog op zoek naar iets om te maken voor Kerst? Deze DIY’s zijn ook heel goed te doen met kinderen of voor de iets onhandiger volwassene 🙂 Op mijn Pinterest-board Christmas vind je nog veel meer leuke Kerst DIY’s, recepten en tips!

 

Wat heb je nodig:

 • zakje pompons. Ik heb de mijne gekocht bij de Wibra en de Zeeman, 200 stuks voor een euro ongeveer
 • sterke lijm
 • washi-tape. Ik gebruik hier van de Hema en de Action
 • evt. oogjes, ook te koop bij de Wibra
 • kant en klare kaarten, gekocht bij de hobbywinkel
 • grijs potlood en zwarte fineliner
 • lint (in dit geval van de Action)

Kaart “Rudolph Rendier”

                  Kerstkaart RendierOh Deer Kerstkaart

Supersimpel: Maak een ovaal (je kan zelfs een ei of iets anders gebruiken als vorm) en geef deze een gewei. Ik heb de kaart uitgeprobeerd mét en zonder googly oogjes en vind zonder eigenlijk leuker. Het pomponnetje heb ik vastgelijmd en voilá: een easy peasy Rudolph-kerstkaart!

 

Kaart “Kerstkrans”

Kerstkaart Krans How ToKerstkrans Pompom Kaart

Voor de kerstkrans heb ik een rolletje washi-tape als voorbeeld gebruikt en deze omgetrokken met een potlood. De cirkel heb ik dik met lijm gemaakt zodat de pompons er goed op vastplakken (je wil niet dat de ontvanger van je kaart allemaal losse pomponnetjes in een envelop ontvangt…) Ik heb een strikje in het lint gemaakt en deze ook met lijm vastgeplakt. En zie daar: binnen elke minuten een originele kerstkaart!

Kerstkaart “Washi Tape Kerstboom”

Washi Tape Kerstboom

Weer zo’n makkelijke DIY; ik heb hier een kaarsje voor een verjaardagstaart gebruikt als ‘stam’ maar daar kan je van alles voor gebruiken natuurlijk.  Misschien heb je zelf nog iets perfects liggen. Scheur of knip de stukjes washitape zo af, dat je oplopende lengtes hebt en plak deze over je stammetje zodat je een  kerstboomvorm krijgt. Ik heb nog een sterretje uit mijn restjesblik gebruikt als piek: wie wat bewaart heeft wat 😉

Kerstkaart “Zwart Witte Kerstboom”

How to Grafische BoomGrafische Kerstboom Kaart

Hiervoor heb ik met washi-tape een driehoek afgetaped en googly oogjes gebruikt om de kerstballen blanco te houden. Niet aan te raden:  ik had geen ronde stickertjes bij de hand en moest de oogjes steeds vasthouden. Met een fineliner maak je steeds lijntjes horizontaal, verticaal en diagonaal tot je de hele vorm gevuld hebt. De stam van de boom heb ik gemaakt van washi-tape. Deze DIY is iets lastiger door de fineliner en als je hem met kids wil maken is het leuker om de afgeplakte vorm gewoon te stiften, verven of glitteren.

Kerstkaart “Washi-Tape Kaarsen”

Washi Tape Kaars Kaart

Makkelijker dan dit kan het haast niet! Scheur of knip stukjes tape van verschillende lengtes en plak deze op de kaart. Teken er met een fineliner vlammetjes op. Klaar. Serieus: kaarten kopen is nog moeilijker dan dit 😉

Kerstkaart FAIL: “Washi tape Boom”

Wasi tape Kerstboom Fail

Natuurlijk gaat er ook iets mis:  ik dacht dat het leuk zou zijn om een omgekeerd silhouet van washi-tape te maken, zodat de vorm van de boom leeg bleef. Of ik nou verkeerd heb gemeten, of de washi-tape niet meewerkte weet ik niet maar de boom werd scheef. Boeh! Paar oogjes er op doet wonderen maar deze kaart zal niet op de post gaan.

Stuur jij nog kerstkaarten en maak je ze zelf  of koop je ze? Heb je zelf een leuke easy peasy kerstkaart idee? Do share! ♥ Minke

Kerst profielfoto

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “Easy Peasy Kerstkaarten DIY’s”


  21/12/2015

  Ooh, die pompons zijn leuk! Ik neem het me ieder jaar voor om écht kerstkaarten te gaan sturen, maar ook dit jaar faal ik weer…

  Minke

  22/12/2015

  O is dat het…Ik voelde me de afgelopen jaren al wat genegeerd op kerstgebied door jou 😉 Ken je dat stukje uit Bridget Jones dat ze het opleukt door wijn te drinken en helemaal lazerus de raarste boodschappen op kaartjes schrijft? Lijkt me ook wel es leuk!