Ga naar Gdansk: photodiary - Minke TerpstraMinke Terpstra

Ga naar Gdansk: photodiary

30/10/2015

Al zijn we maar een paar dagen in Gdansk geweest, ik heb honderden foto’s gemaakt. Het is ook zo’n fotogenieke stad! Vooral de (herbouwde) binnenstad is prachtig. In vorige blogjes heb ik al iets over het plannen van deze stedentrip en een Food Diary gedeeld, en ik zal ook nog een blogje schrijven over de must-sees.

Maar eerst wil ik de mooiste plaatjes met je delen.

Op Instagram bestaat er zoiets als #doorporn en #doorsaroundtheworld en heb je accounts die de prachtigste deuren delen zoals THEDOORPROJECT. Ik heb (naast voor schoenen) ook een fetish voor deuren en liep in de binnenstad van Gdansk dan ook met grote ogen rond: práchtige deuren. Dit zijn mijn lievelings:

Collage Doors Gdansk Doorporn

Als je net als ik van raar vintage speelgoed houdt, moet je echt naar het kleine museumpje Starych Zabawek 

Speelgoed Museum Gdansk Muzeum Starych Zabaweck
Je kijkt je ogen uit: speelgoed uit de communistische tijd dat is nagemaakt naar voorbeeld van westers speelgoed, en juist heel origineel speelgoed (een jongen met een buffel?!) Je moet extra betalen om foto’s te maken maar die paar Zloty’s was het mij wel waard. Ik werd smoorverliefd op die prachtige bollamp, die helaas niet te koop was (plus met de extra bagage tarieven van Wizz-air zou het wel een erg duur vluchtje worden…)

Motlawa Gdansk PirateshipAls je langs de rivier de Motlawa loopt kan het je niet ontgaan: de schepen die af en aan varen onder begeleiding van allerlei soorten muziek. Piratenscheprn (Czarna Perła & Galeon Lew, wat volgens mij iets als Zwarte Parel en Leeuwengaljoen betekent) varen naar bijvoorbeeld de Westerplatte terwijl een ruige zeebonk poolse en engelse shanties zingt. Je ziet de stad vanaf het water en krijgt nog wat info mee, en dat voor een paar Zloty’s.

Hightlights Gdansk

Helaas was het niet erg zonnig maar believe me: de kleuren van de huizen zijn alsof je in een tussen de jellybeans rondloopt! (een betere vergelijking kan ik niet verzinnen) In een volgend blogje zal ik je mee vertellen over de must see en must do’s van deze prachtige Poolse Hanzestad, voor nu zeg ik “dobrý den” Minke

 

 

1 reactie op “Ga naar Gdansk: photodiary”

  Barbara

  03/02/2017

  Dubry den Minke,

  Mijn vader woont al heeeel lang in Tsjechie….daar ook prachtige deuren :-D, en
  je ziet er ook veel huizen in pastel kleuren, zucht, zo mooi!
  Dus, als je weer eens een stedentrip gaat doen, is Tsjechie een aanrader.
  [ Praha, Brno, Jindrichuv Hradec, om maar wat te noemen]

  grtz Barbara