Ga naar Gdánsk - Minke TerpstraMinke Terpstra

Ga naar Gdánsk

18/05/2015

Hightlights GdanskGdánsk, ik had er voor ons stedentripje eigenlijk niet van gehoord. Het is een Poolse hanzestad met prachtig gekleurde huisjes, aardige inwoners en heerlijk eten en drinken. En vanaf Eelde vlieg je er met Wizz-air ook nog eens goedkoop heen!

 

 

 

 

Wizz-air is een budgetmaatschappij die in Nederland vanaf Eelde, Eindhoven en Maastricht vliegt. Ze stunten zelfs met vluchten van 19,95! Dan moet je natuurlijk wel mazzel hebben, en goed op de voorwaarden letten. Zo mag je handbagage niet zo groot zijn als die van bijvoorbeeld Transavia. Vergeet je dat, dan moet je op het vliegveld flink bijbetalen… (45 euro geloof ik, en daar kan je in het goedkope Gdánsk veel leuks mee doen!)

Ik ben niet zo avontuurlijk dat ik een slaapplek pas durf te regelen op de plaats zelf, dus heb ik via Booking.com een goedkoop hostel gereserveerd: Stay Inn Hostel. Dit hostel ligt midden in het centrum, heeft een heerlijk ontbijt en erg kleine, maar wel nette kamers.

Kamer Stay Inn Hostel Gdansk RoomKamer Stay Inn Hostel Gdansk room

Kamer met een verhoogd bed, klein kastje en de badkamer met huge douche ♥ en flink uitgebreid ontbijt voor een hostel.

Ontbijt Stay Inn Hostel Gdansk breakfastOntbijt Stay Inn Hostel Gdansk breakfast

Ik plan mijn reizen altijd aan de hand van Tripadvisor en Yelp, en doe vaak een oproepje op Instagram voor tips voor restaurantjes, bars en leuke activiteiten. Zo kreeg ik de tips om de kraan te beklimmen, een boottocht te maken met een piratenboot, een melkbar te bezoeken en naar het strand van Sopot te gaan.

Mijn wishlist voor Gdánsk was:

  • Met de piratenboot naar Westerplatte
  • Eten in een melkbar
  • Pierogi’s en ander echt Poolse recepten proeven
  • Kraan beklimmen
  • Met de trein naar Sopot
  • Goldwasser drinken
  • Museum Solidarinosc bezoeken

De vlucht vanaf Eelde naar het kleine vliegveld van Gdánsk is kort, zo’n anderhalf uur. Ik kwam al helemaal in de Poolse sferen door de cabincrew die Engels spreken met een vet Pools accent: het maakt het verplichte praatje over nooduitgangen en zuurstofmaskertjes een stuk leuker 😉

Voor BNN op Reis, één van mijn favoriete TV-programma’s, bezoekt Floortje Dessing Gdánsk. Leuk om voor je bezoek even een idee te krijgen van hoe het daar is

Vlaanderen Vakantieland heeft ook een aflevering over citytrippen naar Gdansk: ik vond de Gdánskers overigens erg vrolijk. en helemaal  niet sjacherijnig zoals ze hier beweren. Het geeft een mooi beeld van de achtergrond van deze prachtige stad.

Mijn culinaire en culturele ervaringen deel ik later met jullie in een volgend blogje! ♥ Minke

PS: hoe plan jij een stedentrip? Of ga je juist heel spontaan ? Ik ben benieuwd!

 

 

 

Geplaatst in: Reizen
Tags: , , , , ,

0 reacties op “Ga naar Gdánsk”