Granny Hair Win : Directions Silver en Lila review - Minke TerpstraMinke Terpstra

Granny Hair Win : Directions Silver en Lila review

18/11/2015

GrannyhairZoals je al eerder kon lezen ben ik op zoek naar de perfecte kleur grijs voor mijn haar: ik wil Grannyhair! Ik heb al meerdere manieren geprobeerd, waaronder bijhouden met zilvershampoo en Silverlook Stargazer  maar dit mocht allemaal niet baten…

 

 

 

 

 

 

Dit is deel zeshonderddrie van mijn zoektocht naar the perfect grannyhair. De vorige verf was een fail, en dus ging ik weer op zoek naar een haarverf die mij mijn gewenste oudedametjeshaar kon geven. Op de site van Attitude Holland vond ik de semi-permanente verf van Directions. Zoekend naar mooie voorbeelden van grannyhair vond ik een plaatje met zilvergrijs en lila: prachtig! Al was mijn angst dat ik meer van Miss Slocombe van ‘Are you being served’ zou hebben dan van een lila bombshell ( Ik zag mezelf al op mijn werk guitige opmerkingen maken als “Are you free Mr Humphries?’ “I am unanimous in that!” en “my pussy is home alone”. Even een tripje down memorylane, sorry. )

image

Directions heeft kekke kleurtjes, het doet me een beetje denken aan toen ik op de middelbare mijn haar alle mogelijke kleuren verfde. Blauw, groen, mijn haar heeft  alle kleuren gehad. Dus lila is eigenlijk niet heel bijzonder, maar omdat ik nu toch héél anders in het leven sta dan toen ik puber was vond ik het toch spannend…

image

Ook dit was een eng blauw verfje, op zich ook logisch omdat zo alle gele tonen geneutraliseerd worden. Jammer genoeg zitten er bij Directions geen handschoenen dus moest ik een setje uit een een haarverfverpakking uit mijn stash halen. Elke keer dat ik naar Duitsland ga duik ik drogisterijen zoals de DM, Rossman en Müller  in om flink in te slaan: maskertjes, crémes en haarverf zijn zóveel goedkoper! Mijn kast in de badkamer ligt dan ook vol met verschillende kleuren haarverf, maskers, peelings, serum met hyaluronzuur en megaflessen shampoo. Jaarlijkse bezoekjes aan de kerstmarkt zijn er om 1: lelijke gluhweinmokken te scoren 2: een braadworst te eten 3: mijn eigen gewicht in drogisterijartikelen mee te slepen 😉 Onder een foto van een  klein haultje.

image

Als ik mijn haar verf deel ik dat natuurlijk op Snapchat, want die rare filtertjes voegen écht wat toe aan de ervaring… (ik zet alleen maar onzin op Snapchat. Instagram is voor de mooie en Snapchat voor de suffe foto’s) Ik heb mijn haar netjes eerst gewassen met shampoo zonder al te veel verzorgende middelen (dan pakt de verf beter) en laten drogen. Verf royaal door mijn haar geklodderd, op de muren geklodderd, op het plafond geklodderd. Het was  Tante Til van de Familie Knots, alleen dan op z’n smurfins. Voor lila strepen heb ik random lila verf tussen het blauw gesmeerd. Je leest het wel: het ging allemaal superprofessioneel.

image

En natuurlijk wordt er dan ineens aangebeld omdat je moet tekenen voor een pakketje. Ik had niet  alleen een geïmproviseerd kapje van een plastic zak op mijn hoofd, maar ook mijn huge kerstsokken van de Primark aan. Als dat niet het begin van een romantische film is… Dus na een Notebook-moment met mijn pakjesbezorger kon ik mijn haar gaan uitspoelen. Ik doe er daarna gelijk van die verzorgende creme in die bij haarverf van L Óréal wordt geleverd want mijn haar lijdt behoorlijk onder mijn zoektocht naar mooi grijs haar. Dit is het resultaat:

Silver lilac granny hair

Mijn haar is een stuk grijzer dan met de andere verf, maar meer zilver eigenlijk, met wat lila plukken. En nu, anderhalve week later, is bijna alles er weer uit! Komt natuurlijk ook doordat mijn haar beschadigd is en semi-permanente verf niet goed meer vasthoudt. Conclusie: Silver en Lilac van Directions zijn geschikt om je haar zilver/grijs mee te verven, maar het houdt helaas niet lang. Al moet ik zeggen dat de lila plukken nu nog steeds opvallen. Waarom is er nou geen geen grijze haarverf?! (Syoss, L’Oreal, Schwarzkopf, Garnier doe d’r iets aan!) Ik weet niet of ik door blijf gaan met de juiste kleur grijze verf zoeken. Ik heb nu al honderden Youtube-tutorials gekeken en mijn haar zo vaak geverfd dat het spontaan in de stress schiet als ik maar in de richting van een schap met haarverf wijs. Al zag ik deze all-natural Hennaverf, hier ben ik stiekem benieuwd naar… (heb je er ervaring mee? Do share!)  ♥ Minke

Kerstmarkt

 

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

PS: ik vind kerstmarkten en gluhwein heus heel leuk, al lijkt dat op deze foto niet zo 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

16 reacties op “Granny Hair Win : Directions Silver en Lila review”


    18/11/2015

    Ik hoor dat vaak dat grijs haar maar nooit wil lukken. Je zou denken dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn. Ik vind de lila gloed over je haar wel tof trouwens!



    23/11/2015

    Herkenbaar! Maar geen 1 fel kleurtje (of kleurspoeling) pakt op mijn natuurlijke en gebleekte haar :’)



    23/11/2015

    Ik vind de lila gloed ook tof! En je laatste foto (met zwarte muts en glühwein) ook 🙂
    Ik wil ook nog steeds graag lichtroze haar (al mijn hele leven) maar ik durf mijn haar niet nog meer te beschadigen 🙁


    22/04/2016

    Ik heb het lichtroze (en ook donker roze) gehad, super leuk en met de verf van Directions of van Manic Panic goed bij te houden zelf. Manic Panic heb ik vaak gebruikt en is niet zo schadelijk voor je haar. Alleen dat ontkleuren is inderdaad zo slecht voor je haar.



    25/11/2015

    Oooooh, ik doe met je mee in deze zoektocht! Ik heb het al meerdere keren laten bleken en verven, bij de kapper, waarna er een kleurspoeling overheen gaat (in roze of lila) en da’s dan een week mooi, maar daarna is het gewoon witblond. Ook mooi, maar wel een beetje gewoontjes. Ik ga het binnenkort eens proberen met La Riche Directions in het roze.

    Minke

    26/11/2015

    Oh ben benieuwd! Laat me weten hoe het gelukt is! Ik wil graag (naast grijs) nu ook roze. Maar weet niet of dat past bij mijn huid en of het op mijn werk kan… Een subtiele pastelroze kan wel toch?


    Marja

    22/12/2015

    Hallo 🙂
    Ik heb laatst de direction silver gekocht nadat ik bij de kapper was geweest om m’n haar grijs te verven. Nu is na een aantal dagen al snel de verf er uit. Mijn eerste poging wil ik gaan doen met de silver direction.
    Ik heb een paar vraagjes hoe te gebruiken .
    Gewoon op nat haar na het wassen opbrengen ? En heb jij het ook 20 min laten intrekken ?
    Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt .

    Minke

    22/12/2015

    Hoi Marja! Ik heb mijn haar eerst goed gewassen met een niet verzorgende shampoo (van die goedkope huismerk Albert Heijn) en laten drogen. Dan zijn alle restjes conditioner enzo er uit en pakt de verf beter. Ik heb het langer dan 20 minuten laten intrekken (zeker wel een half uur) en een soort mutsje gemaakt van een plastic tas zodat het warmer werd. Dat schijnt ook te helpen. Ik heb trouwens zowel Silver als Lilac gebruikt en vooral Lilac bleef lang zitten. Ik heb het bijgehouden met Zilvershampoo -conditioner en veel maskertjes. Is je haar goed geblondeerd? Succes!



    22/04/2016

    Van Directions heb ik blauw, paars, roze en rode verf gehad, die bleven wel goed zitten. De laatste keer heb ik mijn haar bij de kapper grijs laten maken maar na 2 weken was het voornamelijk blond 🙁 Volgende week zaterdag ga ik weer een poging doen bij de kapper. Vind het resultaat wat je behaald heb nog best wel grijs!


    Kim

    02/05/2016

    Ik ben ook al een tijd op zoek naar grijs. 1 kapper wilde het niet eens doen en bij 2 andere (waarvan 1 gespecialiseerd is in gekke kleuren verven en vanalles door elkaar verven) is het tot nu toe niet gelukt. Heb donkerbruin haar wat nu 3x ontkleurd is en waar grijze verf overheen gezet is. Het ziet eruit als blond en vaak lichtbruin met een hele lichte grijze gloed dus niet wat ik wil. Erg jammer aangezien ik ook goede grijsshampoo gebruik waar ik nu weer eczeem van blijk te hebben. Dat is nog een probleem wat ik erbij heb dat ik tegen heel weinig verzorgingsproducten kan. Ben benieuwd of je iets goeds kan vinden. Mijn kapper gaf ook aan dat het heel moeilijk is om het grijs te krijgen en veel foto’s gefotoshopt zijn

    Minke

    17/05/2016

    Wat zonde! Het is mij tot nu toe ook niet goed gelukt. Attitude Holland heeft nieuwe kleuren, waaronder Granny Grey, misschien dat ik dat nog eens ga proberen. Mijn ervaring met grijsshampoo is dat het mijn haar erg uitdroogt, wat vervelend dat je er eczeem van krijgt! Mocht ik eindelijk dé verf vinden, houd ik je op de hoogte. Succes met je zoektocht!

    denise

    04/10/2016

    hee!

    heb je de granny grey al geprobeerd?

    ben benieuwd naar het eindresultaat
    ga volgende week me haar grijs verven met Loreal Luo color P01. op haarshop.nl hebben ze een receptje hier van.
    ben heel erg benieuwd.

    zoek een semi permanente kleuring om het bij te houden

    groetjes

    Minke

    13/10/2016

    Hoe is het geworden Denise? Ben benieuwd! Ik heb Granny Grey nog niet geprobeerd, na de vakantie (zon, zee en wind) moet ik mijn haar echt even rust geven. Binnenkort wil ik mijn haar grey laten verven door een pro, kijken of dat verschil maakt. Maar eerst even sparen 🙂 Zag dat Attitude Holland nu verschillende greys heeft, alleen ben ik bang dat ze net als de andere kleuren snel vervangen (ondanks fanatiek zilvershampoo of juist weinig wassen…)


    Jorien

    23/08/2016

    Datgrijs er snel uit gaat is normaal. Het is nu eenmaal een kleur die je goed zal moeten bijhouden.
    Wassen met bijv. De reflex silver shampoo van schwarzkopf werkt ook goed. De kleur langer te behouden. Zilvergrijs is nu eenmaal lastig omlang mooi te houden, net als bijv.bloedrood, wordt ook snel flets

    Ikvind het trouwens erg mooi geworden, dat lila maakt het nog een beetje speelser


    Mieke

    20/10/2016

    Grijs is geen kleur (onkleur), dus kan het niet in haarverf gemaakt worden. Des te kleurloze je haar des te beter het pakt. Wil je grijs haar kun je bv van Wella een mooie grijze kleur krijgen, maar wekelijks bijwerken. Net als alle andere onnatuurlijke kleurtjes.
    Wella is er van zeer lichtgrijs tot best donkergrijs. Het zijn altijd best fel paarse goedjes, maar dat is na het uitspoelen weg (behalve als je haar compleet ontkleurd is, dan krijg je een lila gloed) Paars is de kleur om het gelige blond uit je haar te halen.
    Succes bij je volgende poging.


    Barbara

    03/02/2017

    Hoi Minke,
    Ik heb nu sinds eind vorige zomer granny grey haar. Ik had zwart geverfd haar, na vele ontkleur-sessies het bij een kapper grijs laten verven…argh, zag er niet uit [heel licht, paarse vlekken erin van de zilvershampoo die de kapster erna gebruikte, was een dure kapper, dus ben weer even genezen van kappers haha]
    Toen heb ik bij Attitude Holland, Hermans Amazing Haircolour besteld.
    Eerst heb ik Sylvia Silver gebruikt, werd een hele mooie kleur.
    In het najaar heb ik het Mathilda granny grey geverfd, stuk donkerder grijs.
    In de winter heb ik Dahlia black gemengd met de blanche toner, nu is het donker staal grijs.
    Bij mij blijft het behoorlijk lang zitten.
    Straks in de lente ga ik weer voor een lichtere tint, en waarschijnlijk maak ik dan de onderste laag pastel lila.

    Groet Barbara