Hier word ik blij van - Minke TerpstraMinke Terpstra

Hier word ik blij van

01/08/2016

hier word ik blij vanBegin dit jaar heb ik een Mindfulness-cursus gedaan waarbij de opdracht hoorde: “schrijf elke dag op wat er mooi was aan vandaag”. Ik wilde de mooie dingen van mijn dag graag tekenen maar heb het maar een paar dagen volgehouden. Zo zonde! Terwijl het zo makkelijk kan zijn: aan het einde van de dag, voor je gaat slapen, even drie dingetjes noteren die bijzonder waren aan je dag. Dat kan in een speciaal boekje (ik heb er een prachtig schriftje voor gekocht bij de Hema) maar ook gewoon in de notities in je telefoon. Het idee is, dat je op een dag dat het wat minder gaat je de ‘roze bril’ weer op kan zetten als je de dingen leest waar je blij van werd. Het leukst vind ik hier aan dat het niet superbijzonder hoeft te zijn: een medecursist noemde ‘een glaasje sinaasappelsap kunnen drinken na een paar dagen zware griep’ als hoogtepunt. Dat was voor mij een eyeopener, het hoeven geen grootste dubbele regenbogen of huwelijksaanzoeken te zijn die mijn dag mooi maken!

Dag 6 van de  30 DayBlogChallengeNL : Waar word ik blij van

 Mijn katten

 

Ik ben een echte Crazy Catlady: begin over je peuter die iets cutes heeft gedaan en ik verblijd je met anekdotes over mijn poezenbeesten. Ik kan heel blij worden van Nori die mij wat suf aankijkt of Ollie die met een regenworm als kadootje aan komt zetten. Geluk is voor mij lekker in mijn brakpak op de bank met een flinke kop thee, een Flow en een kat op schoot. Suf hé!

Nori

Nori

Ollie

Ollie

Nori en Ollie

Thee

Ik heb eens een dag zonder waterkoker geleefd (en dus zonder thee, want mijn thee-loze brein kon niet bedenken dat ik ook water kon koken in een steelpannetje) en ik was niet te genieten. Voor mijn thee-verzameling zou je bijna Peter van de Vorst gaan bellen om me aan te melden bij Mijn Leven in Puin: ik kan geen nieuwe smaak laten liggen in de winkel. (ik ben een Tea-rex)

tea rex

I love tea

Reizen

Of ik nu één dagje een andere stad verken, een paar dagen op stedentrip ga of écht een paar weken op vakantie: héérlijk. Al die nieuwe indrukken, mensen, ander eten en taal daar word ik erg blij van. Ik weet dat het cliché is maar zet mij maar ergens neer waar ik lekker naar mensen kan kijken terwijl ik iets locaals opsmikkel en ik kom de dag wel door.

image

Biertje aan de Rijn

Ohrid

Meer van Ohrid, Macedonië

 

lesbos

Lesbos

pierogi3friet antwerpen

Eten in Gdansk en Antwerpen

Sushi

Ik ben geen ochtendmens, maar voor sushi mag je me wakker maken. Als ik de rest van mijn leven alleen maar sushi zou moeten eten, zou ik dat helemaal niet erg vinden. Serieus. Ik heb zelfs een sushi-cursus gevolgd bij een meesterkok!

minkepins loves sushimango sushi sumo

OMG kijk nou! Sushi @Sumo Amsterdam

Boeken

Ons kleine huisje staat vol met boeken, vooral boeken die ik heb ‘gered’  bij de Kringloopwinkel: ik kan geen John Irving, J.K Rowling of boek van een andere lievelingsschrijver laten staan. Dat zorgt er voor dat ik van sommige boeken wel drie exemplaren heb. En ik kan ze maar niet wegdoen.

Nori Boekenkast

Nori in mijn opgeruimde boekenkast

Ollie lezen

Lezen met kleine Ollie

Zon, Zand  en Zee

Al hoeft de zon niet eens persé, we wonen redelijk dicht bij de zee en of het nu prachtig weer is of dat het ontzettend waait en regent:  ik geniet altijd van de geur van de zee.

Strand Sopot

Op het strand van Sopot

Panterprint

Ik luf het. Als ik mijn zin zou krijgen zou ik er als een Nel Veerkamp bij lopen, ik was ook zo blij toen panterprint (of tíjger zoals Nel ❤ het noemde) weer in de mode kwam. Mijn wederhelft fluit me af en toe terug, anders zou ik van top-tot-teen in tijger gekleed gaan: zittend op een panterbank, met panterkussens, en een panterbehangetje. Ik ben trouwens ook niet vies van een legging met een kattenprintje 😉

Panterprint Nel kattenrpint leggingNike washi panter

legging katten donuts koekjes

 

 

Natuurlijk word ik naast alles in deze hysterische opsomming blij van een heleboel andere dingen; leuke comments op mijn blog,  vri-mi-bo’s , oude mensen die lief doen tegen elkaar, puppies, goed nieuws, mijn wederhelft, “Pareltjes” van blogs… En vraag je het me in de winter dan word ik blij van warme sokken en fleecedekentjes, glühwein en leuke series op Netflix… ❤ Minke

bye minkepins

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram (voor nog meer katten)
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat (voor meer van  awesome foto’s van foute leggings en sushi  en foute selfies 😉 )

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in: Persoonlijk, Tags

1 reactie op “Hier word ik blij van”


    02/08/2016

    Hier word ik ook blij van dit blogje van je. Prachtige foto’s staan er op.
    Groetjes en een fijne week.