Let's go Lego - Minke TerpstraMinke Terpstra

Let’s go Lego

16/03/2015

LEGO Dress

Let’s go LEGO! Die prachtige plastic blokjes waar je alles van kunt bouwen, waar je absoluut niet op wil staan (oh de pijn!) en die me flink wat stukjes van mijn voortanden hebben gekost. Want als ik ze niet van elkaar af kreeg, lukte dat altijd door er flink op te bijten. Al die middagen waarin ik mijn fantasie de vrije loop kon laten en in primaire kleuren hele werelden bij elkaar bouwde.

Ik had toen niet kunnen bedenken dat er een Lego-animatiefilm gemaakt zou worden, waar de geelhoofdige poppetjes ECHTE avonturen beleven (zouden ze dat ‘s nachts dan ook doen in hun opbergbox?) Of dat er een heel arsenaal aan Leg0-DIY’s, Lego-feestjes, cakepops, taarten en volwassen Lego-bouwers zou zijn. Op Pinterest heb ik de meest geweldige Lego-pins van DIY’s en recepten voor jullie verzameld en daar weer een keuze uit gemaakt.

Deze awesome Lego Jurk op de foto hierboven is gemaakt van meer dan 5000 blokjes, 350 uur werk, voor de London Fashion Week 2013 door Anne-Sophie Cochevelou.

lego soap

Maak handen wassen leuk met een zeeppompje met blokjes. Gewoon Lego in een pompje met doorzichtige zeep of anti-bacteriële gel proppen! Een how to (niet dat je die echt nodig hebt) vind je op Rockinboys.

Lego Letter

Dit vind ik een leuk kadootje voor op een kinderkamer, of voor een volwassen Lego-fanaat natuurlijk.
Het is wel even wat uitzoekwerk en je moet maar voldoende van die kleine steentjes hebben… Je kan op Mylifeoftravelsandandventures lezen hoe je deze Lego-Letter maakt. Zij is er twee (!!!!!) weken mee bezig geweest, dus ben je van plan deze DIY te doen, trek er dan flink wat tijd voor uit…

Lego Lamp

Lego in je interieur! Op de pagina kiflieslevendula lees je (in het Hongaars) hoe je een Lego Lamp kan bouwen. Deze lamp maakt gebruik van een standaard rechthoekige lamp van de Ikea, waar je Lego omheen bouwt. Zo’n lamp is natuurlijk helemaal leuk voor in een vrolijke kinderkamer, maar misschien zelfs ook een waardevol designstuk voor op je LACK-tafeltje.

Lego Clock

Ik heb de originele bron van déze Lego klok niet kunnen vinden, maar op Instructables staat een tutorial voor een klok die er erg op lijkt. Instructables is een geweldige website waar iedereen zelf howto’s van wat-dan-ook kan plaatsen.
Heb je iets gezien wat je wil maken, maar kan je niet vinden hoe? Er is vast iemand die al op Instructables, met foto’s en al, het voor je heeft uitgezocht!

Lego Planter

Zo simpel en toch zo briljant: de plantenbak van Lego op Beeinggeekchic.

Lego Jewelry

Armbandjes en broche van Metroparent Laat zien dat je van Lego houdt!

Lego-earrings

Lego oorbelletjes, gemaakt met steentjes en kant-en-klare studs. Op Couponsaregreat zie je hoe je deze maakt.

Lego Rings

Maak je juwelenset helemaal af met Lego ringen. Maak een grote of kleinere, gebruik bloemetjes, poppetjes of wat dan ook! En supermakkelijk, op Whimsy-love zie je hoe je met wat lijm, ringen en Lego de must-have accessoire van 2014 maakt ; – )

Lego ClutchLego Clutch Black

Ik ben smoorverliefd op deze clutch van Lego. Jammer genoeg heb ik geen $260 liggen, maar genieten van de ontwerpen van Agabag op Etsy kan altijd.

Er is natuurlijk ook allerlei lekkers geïnspireerd op Lego.

Lego-cake-pops-

Lego Cake Pops van marshmellows of cake op Living Locurto. Je maakt deze met gele candymelts en een food decorating pen.

Lego Man Cookies

Bijna te mooi om op te eten zijn deze koekjes van Sweetsugarbelle. Zij maakt de ‘bobbeltjes’ van glazuur, ik zou er M&M’s op plakken.

Lego Blocks Cake

Supersimpel is dit recept van Betty Crocker. Cake, marshmellows en glazuur in primaire kleuren en voilà: Lego taart!

Lego Head Cake

Deze taart is een stukje moeilijker te maken, maar het resultaat mag er zijn! Op I’m Topsy Turvy word je stap voor stap uitgelegd hoe de show kan stelen met deze vrolijke gele kerel.

Als laatste nog een aantal fantastische Lego ‘voor volwassenen’ . Dit laat je zien dat je echt alles kan maken van deze blokjes: de limiet is je eigen fantasie!

lego-sculpture donutLego burger

Een lego donut en burger (niet in bijten, want we weten wat er dan gebeurt…) van Bruce Lowell

legocarlpic1

Ik ben gek op Up. De maker van deze Lego Carl is Angus MacLane, een animator bij Pixar en verwoed liefhebber van Lego. Zou hij het huis met de ballonnen ook van Lego kunnen creëren?

Sushi Lego

Als laatste, mijn meest favoriete eten op de hele wereld uitgevoerd door Big Daddy Nelson in plastic blokjes. Ik ben blij dat ze dit niet als setje bij de speelgoedwinkel verkopen, ik zou voortdurend legoblokjes in mijn mond stoppen.

Lego Middag voor Volwassenen ;)

En nog even het bewijs dat je nooit te oud bent voor Lego: het lag klaar voor een jongetje van vier, maar wij hebben ons er een hele middag mee vermaakt!

♥ Minke

HaremaristeitMinke

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

0 reacties op “Let’s go Lego”