Mijn top 5 favoriete films - Minke TerpstraMinke Terpstra

Mijn top 5 favoriete films

20/08/2016

Movies I loveOfficieel is de opdracht van de 30 DayBlogChallengeNL “mijn favoriete film” maar sorry, daar kan ik niet aan voldoen. Ik kijk erg graag films en vijf kiezen die mijn favoriet zijn is al honderden teniet doen, laat staan ééntje kiezen! En voor het gemak neem ik reeksen van films maar even als 1 film, anders komt het helemaal niet meer goed. (de stress van vijf films kiezen doet me al naar de Chardonnay grijpen!)

Het fijnste aan een goede film is dat je even helemaal wordt meegenomen in het verhaal en vergeet waar je bent. Daarom is naar de bioscoop gaan ook dé ultieme manier van filmkijken: je kan ‘m niet op pauze zetten als je even naar de wc moet of een drankje wil halen zodat je echt in het verhaal zit. Geen afleidingen die je thuis wel hebt: de rommeltjes die in je woonkamer slingeren, katten die nét op het verkeerde moment met hun bips naar je toe op schoot gaan zitten, een wederhelft die graag een biertje wil. Dus bij deze, in geen enkele bijzondere volgorde, mijn:

5 Favoriete films : 30 Day BlogChallengeNL

Harry Potter

Alle Harry Potterfilms, vanaf de eerste waar de Quidditch-wedstrijd er nog vrij neppig uitzag (special effects anno 2001 😉 ) tot de epische gevechten in Deadly Hallows: heerlak! En omdat ik niet eens een plaatje van Snape en Lilly kan zien, of het moment kan lezen dat hij “Always” zegt zonder keihard in huilen uit te barsten. Harry Potter is mijn lievelings!

 

Lord of the Rings

Ik heb de volledige trilogie in de bioscoop gezien, sommige van de films twee of drie keer op het grote scherm. Daarna wilde ik ook naar Nieuw Zeeland en ik heb een tijd gehad dat ik te pas (en vooral te onpas) Lord of the Rings quotes gebruikte in alle gesprekken. Sorry familie en vrienden!

The Hobbit

Er ontstaat hier een terugkerend thema volgens mij… Ik vond bij The Hobbit het wel lastig dat het boek niet helemaal gevolgd werd (daar ben ik een nerd in, sorry) maar je moet blijkbaar  toch wat als je een niet al te dik boek in drie lange delen wil verfilmen. En die dwergen zijn natuurlijk gewoon my kind of people (de Hobbits ook met hun second breakfast)

Pirates of the Carribean

Omdat Johnny Depp er in zit en dat is mijn celeb crush (kom ik later nog wel eens op terug ’30 DayBlogChallengeNL wie is mijn celeb crush’) Het is de eerste film is die mijn wederhelft en ik gezien hebben in de bios. Plus, het zijn gewoon leuke, niet al te moeilijke films.

Bridget Jones’ Diary en The Edge of Reason

Omdat Bridget mijn girlcrush is en (ook al worden de boeken ook hier niet helemaal gevolgd…)en  ik altijd zo moet lachen om het stukje met de yummymummy-pants en wanneer ze blauwe soep kookt. Rom Com op zijn best. Ik kijk zo uit naar Bridget Jones Baby!

En stiekem gooi ik er nog even bijna het hele oeuvre van Quentin Tarantino tegen aan. Maar dat is weer een mooi onderwerp voor een ander blogje, denk ik. Zitten hier ook lievelingsfilms van jou tussen of vind je ze juist helemaal niets? En nog belangrijker: heb je films die ik ECHT moet zien? Do share! ♥  Minke

popcorn minke

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

1 reactie op “Mijn top 5 favoriete films”


    27/08/2016

    Ik heb de Harry Potter boeken nooit gelezen en de films nooit gezien! Erg he? Staat nog wel op mijn to do list. Ben een beetje huiverig voor Bridget Jones’ baby. Was gek op de boeken en vond de films ook leuk. Hopelijk wordt deze nieuwe film geen desillusie 🙂