Plastic Fantastic Dieren DIY's - Minke TerpstraMinke Terpstra

Plastic Fantastic Dieren DIY’s

16/01/2015

bunnyIk had vroeger een plastic dierentuin, waar zebra’s gezellig naast leeuwen stonden en dino’s naast kippen die bijna even groot waren als de T-rex. Barbie, David de Kabouter  en Action Man hielden de wacht en zorgden er voor dat deze gestoorde menagerie zich niet misdroeg.
Dit was vóór Toy Story in de bios kwam, en stiekem dacht ik natuurlijk dat al die plastic dieren midden in de nacht een feestje gingen vieren. Want dáár had ik de koe toch niet neergezet gisteren?!

Had ik een paar jaar geleden toen ik mijn hele opbergbox vol met plastic speelgoed wegbracht naar de kringloopwinkel, maar Pinterest gehad. Want daar staan legio geweldige ideeën op voor geweldige DIY’s met plastic dino’s en hertjes. Het enige wat je nodig hebt is je oude plastic meuk (ga naar de kringloop of de Action of kijk wat je neefje of buurmeisje nog heeft liggen) verf, een boor, en wat accessoires. In een middag maak je magneten, een kapstok of een plantenbak. Ik heb de leukste plastic dieren DIY’s voor jullie verzameld.

plastic haakjes

Ik vind deze kapstok met dierenkopjes van Pysselbolaget  helemaal het einde! Ook een leuk idee voor theedoeken in de keuken. Je moet wel een beetje sterke zaag (en maag) hebben om die arme plastic dieren te onthoofden. Het is een Zweedse website, maar de plaatjes spreken voor zich. En gooi er anders Google Translate tegenaan, heb je ook nog iets te lachen 🙂

dino beker

Deze bekers zijn makkelijk te maken en superleuk. Het enige wat je nodig hebt is plastic bekers, dieren, secondenlijm en verf uit een spuitbus. Ik denk niet dat ze het volhouden in de afwasmachine, maar voor een themafeestje of een leuke beker in de badkamer zijn ze heel geschikt. Op Dollarstorecrafts vind je de How To.

party-animals-3-600x842

Op The Sweetest Occasion vond ik deze cupcaketopper. Niet moeilijker dan een gaatje boren in een plastic eekhoorn, een kaarsenstandaard en goud spuiten je hebt iets heel bijzonders. Natuurlijk kan je dit glamoureuze knaagdier ook gewoon op een plankje zetten.

DIYDinosaurServingDish

Smoorverliefd ben ik (komt misschien ook een beetje door de Oreo’s…) op deze serving dish van Three Little Monkeys Studio . Dat koppie van de T-rex dat tussen de koekjes uitpiept geeft het net even iets extra’s. Ook deze DIY vraagt om niets moeilijkers dan een handzaag, schotel, sterke lijm en een bus verf: met een verrassend resultaat.

plant

Dit is een briljant idee! Vetplantjes in een plastic dier, ik zou willen dat ik het bedacht had. Maar nee, dit stukje genialiteit vond ik op Littlebitfunky . En funky is deze bloempot zeker. Ik stel me een vensterbank voor vol met felgekleurde schildpadjes en dino’s voor die me ‘s ochtends vroeg tegemoet stralen en word er helemaal vrolijk van. 

photo

Stars for Streetlights  heeft van twee halve herten, magneten en sterke lijm een fotohouder gemaakt. Ik zou het hert ook nog een ander kleurtje gegeven hebben.

lama

Ik heb iets met lama’s, en als je dan een pomponnetje op z’n rug lijmt en het een speldenkussen wordt, is een lama alleen nog maar leuker! Op Small Good Things vind je een how-to voor deze leutige lama 🙂

enhanced-buzz-15930-1373824049-8

Voor deze boekensteunen hoef je niet eens te boren, want lijm. hout en verf is voldoende. Ze zijn natuurlijk het handigst als je er een flinke olifant (of ander dier) voor gebruikt. Op Lovegrowswild zie je hoe je heel makkelijk boekensteunen voor in bijvoorbeeld de kinderkamer kan maken.

animaljarwithtext

Als crazy cat lady word ik helemaal enthousiast van deze potten met poezen. Leuk voor de kattensnoepjes! Op de website met de bijzondere naam Mr Kate zie je stap voor stap hoe je deze voorraadpotten maakt.

tute5

Als laatste: de plastic dieren op Little Gray Fox worden geweldig opgepimpt (kan dat nog in 2014? oppimpen? of is dat zo 2012?) met verf en glitter. Zo heb je snel houders voor je sieraden en koelkastmagneetjes. Leuk voor kleine en grote meisjes, lekker je ketting aan een polkadotted rendier of glitterend nijlpaard hangen!

Ik ga in elk geval snel op zoek naar plastic dieren want mijn huis kan wel een lente-oppepper gebruiken. Laten jullie het weten als je ook iets gaat uitproberen? Of heb je misschien nog een goed DIY-idee? Let us know!

Minke@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

1 reactie op “Plastic Fantastic Dieren DIY’s”


    16/10/2015

    […] heb een post geschreven over allerlei leuke DIY’s met plastic dieren: Plastic Fantastic Party Animals. Mijn favoriet in dat bericht was een superleuke Dinosaur Serving Dish van Three Monkeys. […]