Sharpie DIY Crazy Catlady Mok - Minke TerpstraMinke Terpstra

Sharpie DIY Crazy Catlady Mok

08/11/2015

I love sharpieZoals je al eerder hebt kunnen lezen in Sharpie DIY ben ik gek op mijn Sharpie. Mijn maatje kleurt mijn leven: mokken, borden, bakjes…Ik heb er een aantal Sinterklaaskadootjes mee gemaakt, borden mee opgefleurd en val alles aan waarvan ik dénk dat het gesharpied kan worden. Nou ben ik naast een crazy Sharpie Lady ook een échte crazy catlady. Bij een bezoekje aan Urban Outfitters zag ik een geweldige catlady mug, en op Etsy vond ik ook een leukerd. Maar een crazy Sharpie lady denkt dan gelijk: kan ik dat ook maken? En het antwoord is: ja!

 

 

 

 

 

 

crazy catlady mug collage

Ik heb het ontwerp van Etsy een beetje aangepast en van de Y van lady een kattenstaart gemaakt. Na wat mislukte pogingen (want schrijven op een gebogen oppervlakte zoals een mok gaat een stuk moeilijker dan op papier) had ik mijn mok. Niet helemaal strak qua lijnen zoals je kan zien.

Crazy catlady mok diy sharpie

Uiteraard heb ik hem gebakken zoals het hoort: eerst de mok goed laten drogen (ik doe twee dagen, maar heb ook wel ergens gelezen dat het drie dagen ‘hoort’) en daarna gebakken in een oven. Het beste gaat dit als je de mok al in de oven zet voordat ie is opgewarmd tot 220, en dan een uur laat bakken. Laat dan de mok helemaal afkoelen in de oven: afblijven dus tot de oven afgekoeld is! Dan kan de stift het beste hechten en kan je de mok gewoon afwassen (een afwasmachine raad ik af)

Natuurlijk wilde ik ook een foto van de theemutsen met de, op hun geïnspireerde, mok. Ollie de Britse Langhaar maakte ik voor dit doel wakker uit z’n zaterdagdutje vandaar die chagrijnige blik. Nori is zo’n blij ei, die vindt het allemaal best. Zelfs wanneer zijn gekke vrouwtje honderd foto’s van hem wil maken met een mok waar geen katteneten, -,snoepjes of -,melk in zit, dus wat moet hij er mee?! Hij shined wel 😉

Crazy catlady mok katten

Mijn Sharpie heb ik bij een kantoorboekwinkel besteld in een setje. Waarschijnlijk kan je zo’n DIY ook doen met een Eddinger Porseleinstift, maar die heb ik nog nooit gebruikt. Heb je Sharpie DIY trucs of tips of juist vragen? Laat het me weten in de comments! ♥ Minke

Crazy catlady mok profielPS: deel zoveel van de Granny Hair Saga: nu een Silver en Lila verf gebruikt…

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “Sharpie DIY Crazy Catlady Mok”


  08/11/2015

  Oh, ik wil er eentje met unicorns en regenbogen haha 🙂
  Je haar zit leuk zo trouwens!

  Angelica

  08/11/2015

  Ik moet toch ook maar eens aan de sharpie….

  admin

  12/11/2015

  Ja, is echt superleuk om te doen Angelica! en je kan er zoveel mee…  15/11/2015

  Wat een leuke mok is het geworden. Ik wil ook nog een keer sharpies aanschaffen. Maar ik wil meteen een hele set met alle kleuren van de regenboog (nu heb ik het liedje van K3 in mijn hoofd )

  admin

  15/11/2015

  Oh ja ik wil ook een hele set! En goud en zilver… En bedankt trouwens Marieke, nu spookt K3 ook door mijn hoofd 🙂