Sharpie DIY's - Minke TerpstraMinke Terpstra

Sharpie DIY’s

14/10/2014

sharpie-collage (1) Ik heb een nieuwe obsessie: de Sharpie. Mocht je mijn nieuwe vriendje niet kennen: het is een merkstift, maar niet zo maar één. Met de Sharpie kan je op alle oppervlakten schrijven (altijd handig) je borden, kopjes en schotels opleuken, nailart doen, tijdelijke tattoo’s maken maar ook je huis decoreren. Niets is meer veilig voor mijn Sharpie, alle witte beeldjes en schotels moeten er aan geloven en ik bekijk alles met een “kan ik dit sharpie-fyen” blik.
Ik val nog nét niet fluffy theemuts en mijn wederhelft aan met mijn stift 🙂
Het leukste is, dat als je de borden of mokken een tijdje in de oven bakt, je ze zelfs kunt afwassen. Sharpies kan je kopen bij de kantoorboekhandel of bestellen op internet, in allerlei kleuren, glitters, the sky is the limit!

Ik raakte geinspireerd door alle Sharpie DIY’s op Pinterest, en heb een hele verzameling aangelegd op ons board DIY’s. Mijn eerste poging is een Dia de Los Muertos kat, waarbij ik een beeldje van de vlooienmarkt gesharpied heb:

 

sharpie cat

sharpie cat color collage

Dia de Los Muertos is een Mexicaans feest op 1 en 2 November (‘Allerheiligen en Allerzielen’) waarbij graven versierd worden en men eet en drinkt. Ik heb allerlei figuren die je op sugarskulls vindt gebruikt, en de stift twee dagen laten drogen voor ik hem heb gebakken in de oven. Half uurtje op 200 graden en de Sharpie is helemaal permanent. (Natuurlijk niet met een schuurspons en dikke bleek te keer gaan, en de afwasmachine lijkt me ook een stapje te ver.)

Na deze kat was het hek van de dam en dook ik in de kast op zoek naar wit serviesgoed. Om in het Dia de Los Muertos thema te blijven maakte ik twee sugarskull-plantebakjes van kommetjes. Het idee  van Creative Kismet heb ik iets aangepast. Gewoon een kwestie van lekker bloemetjes, hartjes en andere vormen kriebelen. Ook deze kommetjes heb ik in de oven gebakken.

sharpie dia de los muertas planter collage

sharpie dia de los muertos collage 2

Ik ben naast een crazycatlady ook een crazydeerlady, ik spaar beeldjes en schilderijtjes met herten. Met een Sharpie en een uitgeknipt silhouet kan ik alles wat ik maar wil omtoveren. Dat geldt natuurlijk ook voor allerlei andere silhouetten: katten, konijnen, de kerstman. Met een mok van de Action of Wibra en een Sharpie maak je snel een persoonlijk kadootje. Bijvoorbeeld de His and Hers mokken van Put a Bird on It, cute pandakommetjes of kijk op Craftaholics Anonymous voor 21 Sharpietips.

sharpie-his-and-hers-mugs-sharpie-1024x682

 

sharpie-panda-soup-bowls

sharpie-20-Tips-Tricks-for-DIY-Sharpie-Marker-Mugs-at-Craftaholics-Anonymous (1)

Ik heb nog geen mokken gemaakt (misschien met Sinterklaas? Leuke kadootjes! Alle familie en vrienden aan de Sharpie) maar wel twee borden.

Voor het eerste heb ik het silhouet van een hert gebruikt (even Googlen en je hebt er een lading) en voor het schoteltje mijn eigen fantasie. Ook dit weer een dag laten drogen en daarna in de oven, een half uur op ongeveer 200 graden. De een zegt dat het het beste gaat als je de oven eerst voorverwarmd hebt en dan de keramiek er in doet, de ander juist dat je alles in de oven kan doen en dan vanaf 200 graden een half uur moet nemen. Beide manieren werken goed voor mij in elk geval.

  sharpie-deer-plate-collage  

Omdat dit nog maar het topje van de Sharpie-ijsberg is, zullen er nog meer blogs volgen over mijn avonturen met mijn nieuwe vriendje. Sharpie en ik gaan nog heel veel spanning en sensatie beleven ( á la Bassie en Adriaan).

sharpie-keep-calm-and-love-sharpie-8 (1)

 

Ik ben erg benieuwd of jullie nog tips and tricks hebben, leuke ideeën en DIY’s? Laat het me weten!

♥ Minke

PS: ik word trouwens niet gesponsord door Sharpie, al lijkt dat misschien zo in mijn hysterische enthousiasme.

sharpie-crayon-profile-300x300

@MinkePins op Twitter

@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

 

1 reactie op “Sharpie DIY’s”