Sharpie Sinterklaas Ideeen - Minke TerpstraMinke Terpstra

Sharpie Sinterklaas Ideeen

01/12/2015

Sinterklaas SharpieVorig jaar wilde ik een origineel Sinterklaas-kadootje geven, maar mijn inspiratiepeil was láág. Drukke weken, lange rijen in de winkels, donkere dagen: ik word er niet geïnspireerd van. Gelukkig is er dan Pinterest! Alles wat ik ooit zou willen maken maar ‘nu effe geen tijd voor heb’ staat op mijn board “I want to make this”  Op Instagram vond ik de geweldige printable van Pipowagenaanzee voor een DIY Sinterklaas lichtje.

Voor mijn schoonmoeder wilde ik iets unieks maken: een kommetje met silhouetten van bijzondere gebouwen van haar woonplaats. Hiervoor heb ik via Google bijzondere gebouwen gezocht en deze als inspiratie gebruikt. Voor mijn schoonzus en haar tweeling maakte ik ‘pepernotenbakjes’  en bakje geïnspireerd op de printable van PipowagenaanzeePipowagenaanzee sinterklaas

Hoe heb ik de bakjes gemaakt?

 • Maak de bakjes goed schoon en vetvrij
 • Omdat het porselein/aardewerk is kan je niet schetsen met een potlood dus moet alles gelijk met je Sharpie of porseleinstift. Tip: heb je geen vaste hand of gaat iets mis? Houd dan een stukje keukenpapier met wat desinfecterende handgel bij, met de alcohol los je de stift op, veeg je het weg  en kan je weer overnieuw beginnen.
 • Laat de bakjes (of mokken, borden, schoteltjes…) goed drogen, het liefst een nacht.
 • Bak de bakjes in de oven. Plaats ze in een koude oven en laat deze opwarmen tot 180 graden en zet de timer op 30 minuten. Laat de bakjes dan ook weer afkoelen in de oven, om ze helemaal uit te laten harden. (pak ze niet eerder op met bijvoorbeeld een ovenwant, want dan kan je de tekening nog afvegen)
 • Nu zijn je bakjes klaar, ik raad de afwasmachine af maar een gewone afwas moeten ze zeker aankunnen. Natuurlijk geen schuurspons gebruiken!

Silhouet Sharpie

Bakjes met silhouetten van gebouwen uit Harlingen

IMG_6601

IMG_6598

Deze pepernotenbakjes zijn iets minder goed gelukt: de kleuren zijn niet meer fel na het bakken.

Ik heb naast de bakjes ook twee weckpotten geïllustreerd met een hert en “Happy Holidays” In deze potten zitten de droge ingrediënten voor kerstkoekjes, het idee zag ik bij Gewoon Marieke  en ik heb het aangepast naar kerstkoekjes:

 • Rode en Groene M&M’s
 • Geen noten
 • Zelfrijzend Bakmeel (want geen bakingsoda of bakpoeder in huis….)
 • Rode sprinkles (wel in huis. want ik leef dus blijkbaar  in een huis met sprinkles en zonder essentials als bakpoeder… 🙂 )
 • Geen havermout

Koekjesmix

Ik heb er een labeltje en koekjesvorm van de Action aan gehangen met een lintje, en de weckpot afgesloten met een stukje stof van de Wibra.

In een later blogje deel ik nog mijn favoriete gratis Kerstprintables, waar een heleboel leuke cadeau-labeltjes bij zitten!

Ga jij zelf cadeautjes maken voor Sinterklaas of Kerst, of vind je het een te drukke periode en koop je liever je cadeau’s? ♥ Minke

Profielfoto @MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

PS: (Ben je trouwens op zoek naar een zelfmaak kado-idee voor een crazy catlady? Kijk dan hier)

2 reacties op “Sharpie Sinterklaas Ideeen”


  01/12/2015

  Aah wat lief dat je mij noemt. Ik vind de pepernotenbakjes juist heel tof geworden. Ik ga dat onthouden voor volgend jaar!


  Anita

  03/12/2015

  Ziet er superleuk uit!
  Wat lief de bakjes v “Harlingen” erg leuk En de Sint bakjes zijn ook zo schattig Toevallig ben ik een grote theekop en schotel aan t sharpie’n