Stedentrip Antwerpen - Minke TerpstraMinke Terpstra

Stedentrip Antwerpen

20/01/2015

We proberen altijd even voor de kerst er een paar dagen tussenuit te gaan. Vaak is dat naar Duitsland: twee keer naar mijn favoriete stad Berlijn, het industriële Duisburg of bier drinken in München. Vorig jaar werd het een bezoekje aan Antwerpen: ik was zelfs nog nooit bij onze Zuiderburen geweest! Omdat ik niet spontaan op reis kan (gebrekje!) heb ik als voorpret de This is Antwerp-app gedownload met tips voor winkels, cafés en restaurantjes. Al snel werd de lijst van must-do’s en must-see’s wel erg lang voor een reisje van twee dagen in de sneeuw. We verbleven in het Scandic Antwerpen, een hotel dat aan de ring ligt en dus een flink eind van het centrum. Met de tram ben je er in zo’n 10 minuten, we hebben het ook gelopen en dan ben je zeker een half uur onderweg. Voor een volgend bezoek boek ik een centraler hotel! Het had een fijn ontbijt en een zwembad, maar het was ontzettend druk (vast ook omdat er zulke goede deals waren) bij het ontbijt. Ze stonden er letterlijk voor in de rij!

Ontbijt Scandic Antwerpen

Omdat we zo weinig tijd hadden heb ik geen tijd gehad om de befaamde Zoo te bezoeken, echt flink te gaan shoppen of het Modemuseum te bezoeken. Ik heb eigenlijk voornamelijk rondgelopen en gegeten en gedronken. Het ene kriekske na het andere, aangezien het begon te sneeuwen, het steeds kouder werd en we onze toevlucht zochten in kroegjes.

Ik vond het een geweldige stad en wil Antwerpen graag nog een keer bezoeken. Met beter weer en een centraler hotel zodat ik het centrum verkennen, terrasje kan pakken en frietjes bij zo’n echt frietkot. Misschien heb jij tips? Mijn highlights waren:

Een bezoek aan Akotee en Akotwee, twee superleuke, vrolijke en kleurrijke winkels die naast elkaar liggen aan de Melkmarkt. Ik werd er erg hebberig van maar heb me weten in te houden en heb alleen een ingelijste poster gekocht.

            Akotee Akotwee Antwerpen

Ik was helaas net te laat voor de kerstmarkt, maar er was nog wel een klein kermisje met reuzenrad in de overdekte boothuizen. Vooral de, beetje vervallen, boothuizen zelf met prachtige daken van smeedijzer vond ik mooi. We zijn vanaf hier doorgelopen naar het MAS, Museum aan de Stroom. Een bijzonder gebouw met een bijzondere collectie. Je vindt er eigenlijk van alles wat, van de geschiedenis van de haven van Antwerpen, de kijk op Leven en Dood in verschillende culturen, Kuifje… Je kan er een middag doorbrengen en hebt prachtig uitzicht vanaf het dak en hoekjes in het gebouw. Echt de moeite waard! (wij bezochten het omdat de winkels dicht waren, maar ik heb er geen spijt van gehad, ik heb zelfs een selfie met Kuifje kunnen maken 🙂Highlights AntwerpenIk had veel gehoord over Antwerpens Chinatown, maar vond een lange grijze straat met een paar restaurantjes en toko’s. Het kan ook aan de tijd van het jaar liggen, hoor. Hysterisch hoogtepunt waren de leeuwen de Chinatown bewaken, die zijn namelijk flink groot geschapen. 🙂 Het Chinese Lichtfestival in de Zoo was ook terug te zien in het centrum met allerlei bijzondere verlichte beelden. In Den Billenkletser hebben we het zoveelste Kriekje gedronken, alleen al om die naam!

Leeuw Chinatown AntwerpenDe eerste avond kwamen we laat aan en gingen we op zoek naar een goedkoop eettentje en dankzij de This is Antwerp-app belandden we bij het Indiase vegetarische restaurant Ahaar met een goedkoop all you can eat buffet. Heerlijke vegetarische curries, rijst, pasteitjes, soep en bijzondere pastelkleurige ringdingetjes waarvan ik de naam niet weet (jij misschien wel?) Natuurlijk met een Cobra-biertje. Het was er best druk, maar dat is niet meer dan normaal voor zulk lekker en goedkoop eten! Aanrader.

Buffet Ahaar Antwerpen

Belgie is pintjes en frietekes, en na een paar van die heerlijke kriekskes was ik wel toe aan een vet hapje. Mét mayo natuurlijk!

FrietjeZoals ik al zei, ik wil heel graag nog eens terug naar Antwerpen als het beter weer is, er meer winkels open zijn en ik een portemonnee vol met geld heb. Heb jij nog must-see’s , must-do’s, must-shop en must-eat in Antwerpen? Let me know! ♥ Minke

IMG_8947

Mijn knappe wederhelft en ik met een biertje op een terrasje op de Groenplaats

 

 

 

 

0 reacties op “Stedentrip Antwerpen”