T-Rex DIY Gouden Kerst Make-Over - Minke TerpstraMinke Terpstra

T-Rex DIY Gouden Kerst Make-Over

06/12/2015

Gouden T-rex DIY koekjesschaalMisschien ken je hem nog, mijn T-rex to the Maxx koekjesschaal. Hij lag al een tijdje, zonder hoofd, achterin de kast. Want koekjes op een schaal als je twee puberkatten hebt, is niet zo’n goed idee. In het beste geval spelen ze alleen met m’n pastelkleurige likkoekjes (ken je ze nog?) en vind ik drie weken later nog één onder de bank. In het slechtste geval likken ze aan alle koekjes en plakken ze er nog wat fluff op, gewoon omdat dat nét even iets toevoegt aan de smaak. Kortom, Rexie had geen functie meer en overleefde een aanval van Nori niet. Hij werd naar de kast verbannen. Totdat ik de kerstspirit kreeg: want hoe leuk zou de dino zijn in het goud?

 

 

Zo zag mijn T-Rex er uit in betere dagen: hij had zijn hoofd nog en paste op mijn badcupcakes van The Beauty Bakery. (héérlijk voor in bad trouwens!)

 

T-rex DIY

Met een spuitbus goudkleurige verf van de Action heb ik de T-rex een make-over gegeven waar Hotter Than My Daughter jaloers op zou zijn. Het was zo makkelijk dat gelijk álles wat te sprayen viel een gouden laagje kreeg: geen boerderijdier of dino uit een surprise-ei ontsnapte aan mijn goldfinger 😉

Gouden DIY T-rex

 

De gouden dino’s en boerderijdieren deel ik later nog met je, want die horen bij mij n plan voor een hysterische kerstboom. Dit geldt ook voor de glitterletters “JOY”

Gouden T-rex DIY koekjesschaal

Tips voor het sprayen van een plastic dinosaurus (of iets anders van plastic):

 • zorg er voor dat wát je wil spuiten, schoon en vetvrij is
 • spray meerdere, dunne laagjes. Ik wil altijd snel klaar dus één dikke laag, maar dat werkt niet!
 • laat de laagjes goed drogen, een half uur per keer
 • zorg (uiteraard!) voor ventilatie. Ik werd een beetje high van al die spraydamp.

Gouden T-rex DIY Koekjesschaal

Eenmaal klaar heb ik een dino die weer gezien mag worden! Ik heb op de achtergrond een free christmasprintable met ‘Joy to the world ” en mijn glitterslinger. Wat vind je van mijn dino make-over? ♥ Minke

Christmas Profile Picture@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

5 reacties op “T-Rex DIY Gouden Kerst Make-Over”


  06/12/2015

  Hij is leuk geworden Minke! En met die lampjes shined die helemaal!

  Minke

  07/12/2015

  Thanks Marieke! Ik ben helemaal los gegaan met die spuitbus 🙂  17/12/2015

  Hij was al leuk, maar nu is ‘ie perfect 🙂 So shiny! Na de kerst mag ‘ie ook blijven staan, toch….?
  Maar goede ervaringen dus met de goudverfspuitbus van de Action? Ik heb eens een roze gebruikt, maar matig resultaat, moest het 3 lagen geven.

  Minke

  22/12/2015

  Twee lagen en dan is ie helemaal goed. De speelgoedsoldaatjes en kleine dino’s moesten er ook aan geloven. Heb nog anderhalve spuitbus en loop echt rond met een blik van “kan ik dit misschien goud spuiten?” De katten mogen wel oppassen 😉  21/12/2015

  […] ja en ze is net zoals ik verslaafd aan Pinterest, haar blog heet niet voor niets Minke Pins. Deze gouden dino is ook super tof, helaas heb ik geen dino’s in de buurt om een make-over te geven, maar […]