T-Rex koekjesschaal DIY - Minke TerpstraMinke Terpstra

T-Rex koekjesschaal DIY

05/04/2015

T-rex schaal DIYIk heb een post geschreven over allerlei leuke DIY’s met plastic dieren: Plastic Fantastic Party Animals. Mijn favoriet in dat bericht was een superleuke Dinosaur Serving Dish van Three Monkeys. Die arme T-Rex met z’n kleine pootjes die een schaaltje koekjes vasthoudt: ik word er blij van! Dus: op Naar de Action voor een dino en bij de Zeeman scoorde ik een plastic zee/mintgroen bordje dat me gewoon riep vanuit de schappen: pick me! Voor nog geen 5 euro had ik de belangrijkste onderdelen voor mijn Rexie.

Hoe moeilijk kan dat zijn, dacht ik. Dino, schaaltje, mesje, sterke lijm en gáán. Nou kwam ik daar vrij snel van terug, want alleen al mijn arme T-Rex een kopje kleiner maken met een stanleymesje was een uitdaging. Ik kreeg nog geen deukje in z’n nek. Hoe zijn die beesten in vredesnaam uitgestorven? Maar ik had wel een dikke snee in mijn vinger.
Gelukkig heb ik een supersterke vriend, die met eng scherpe mesjes als een echte oerman van Rex zijn prooi maakte (in zijn klusschuurtje) en terugsleepte naar onze grot (lees: woonkamer), waar ik natuurlijk met grote ogen vol bewondering klaar zat voor de volgende stappen.
DIY T-rex koekjesschaal

Toen was het slechts nog een kwestie van lijmen. En ook daar gold: de lijm die ik had (gewone hobbylijm) plakte het schoteltje niet aan de dino vast. Dus het zware geschut ingezet: siliconenkit en de boel stevig vastgeklemd. Na lang wachten had ik dan toch eindelijk mijn eigen hoogstpersoonlijke supercute koekjesschaal! Omdat ik de kleuren zo eigenlijk wel erg leuk vind, heb ik er voor gekozen om Rexie niet te schilderen.

image

 

Nu eten wij bijna geen koekjes en met drie katten in huis is etenswaar open en bloot een uitnodiging voor fanatiek gepets met pootjes. Maar Rex is een goede achtergrond voor Instagramfoto’s. Hij kan heel knap een kakkoii sushi sleutelhanger showen en past op sleutels, boutjes en moertjes en de heerlijke badcupcakes van The Beauty Bakery

image

De “originele” Dinosaur Serving Dish van Three Monkeys

image

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met DIY-tutorials van internet.
Ging het echt zo makkelijk als het leek op de site of kwam je er tijdens het maken ook achter dat je nog extra dingen nodig had? Liep het uit op een bezoek aan de eerste hulp en zaten de verf en glitters tot op het plafond? Laat het me weten! ♥ Minke

image@Minkepins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

 

 

 

0 reacties op “T-Rex koekjesschaal DIY”