VerzamelaarsJaarbeurs als een pro - Minke TerpstraMinke Terpstra

VerzamelaarsJaarbeurs als een pro

03/11/2016

1478173122005

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht ( zie ook mijn “5 Tips voor een succesvol bezoek“) en dat smaakte naar meer. Hallen vol met vintage finds, bijzondere kramen en volop eyecandy.
Dit jaar ga ik weer, samen met Maris van Hare Maristeit en ben ik beter voorbereid voor de ultieme Verzamelaarsbeurs-ervaring. Ik ga het onderste uit dat vintage kannetje halen!

image

 

Ik vertrek op tijd. De NS-Reisplanner is gecheckt en dubbelcheckt  want ik moet nogal een wereldreis maken vanaf het platte Friese land om in Utrecht te komen. De vorige keer kwam ik zo laat aan (in combinatie met de zoektocht naar cash geld) dat ik  nog maar twee uurtjes beurs kon meemaken!
In 120 minuten zie je nog niet de helft van de geweldige stands, exposities en acteurs zoals de man die onder andere een Gringotts goblin (een Goudgrijp Kobold voor de Nederlandse Potterheads) en Ewok speelde. Whoop!

goblin

Mijn portemonnee zal vol zitten met contant geld. Normaal pin ik mijn betalingen, en dat brak me op bij de vorige beurs: ik had geen geen contant geld!
Ik had een pinautomaat nabij de Jaarbeurs verwacht en bij mijn eerste aankoop graaide ik in een lege portemonnee. Waarna de Lord of the Rings-achtige zoektocht naar een pinautomaat begon:  drie kwartier Utrecht CS en omgeving afrennen op zoek naar een werkende pinautomaat. Dit is GEEN optie deze keer.

img_4954

 

crazy catlady

Bij dure theelepeltjes en (in mijn ogen) overpriced platen zal ik niet steeds mekkeren “dit kan ik goedkoper vinden bij de Kringloop” of “gekkenhuis wie betaalt dit nou voor een bekraste Boney M-plaat”
De VerzamelaarsJaarbeurs is een verzamelaars-beurs en niet een vlooienmarkt. Ik zie het als een dagje Efteling: natuurlijk is een bezoekje aan een speeltuin in de buurt goedkoper maar daar heb je dan ook veel minder leuks!

vintage speelgoed

Ik ga FULL HUISHOUDBEURSSTIJL.
Comfortabele schoenen: check.✔️
Laagjes kleding zodat ik het niet bloedheet krijg als ik in bakken sta te graaien of de prijs hoor van een vintage Stormtrooper-actionfigure : check.✔️
Flesje drinken zoals Isostar of AA-Drink  en een pakje Sultana in het geval ik hangry word, maar nog twee hallen door moet: check.✔️
En natuurlijk de boodschappentrolley in panterprintje om al mijn aankopen in mee naar huis te rollen: check! ✔️ Vorig jaar was mijn enige aankoop  namelijk gesneuveld omdat ik hem in mijn katoenen tasje met eenhoorn mee heb gesleept. Zo jammer, waar vind je anders nog een een superkek hert-in-raket-kerstornament?

nel veerkamp

1478173511555

 

Mensen kijken en genieten wordt doel nummer 1. Daar had ik vorige keer geen tijd voor  maar ik ben nu goed voorbereid  😉
Het vinden van platen van Loretta Lynn is doel nummer 2, hier zoek ik al jaren naar maar ik vind alleen LP’s van Dolly Parton en Kenny Rogers.
In het kader van minimaliseren op impulsaankopen en “troepjes voor in mijn hoekje in huis” zal ik proberen GEEN hysterische aankopen doen die achter in de kast belanden.

Keyword is hier proberen want tegen een theepot in de vorm van een kat is het wel heel lastig nee zeggen. Maris,  help me!

kat theepot

 

 

Nu ben ik erg benieuwd: wat zijn jouw tips voor een goed bezoek aan een (verzamelaars) beurs? Wat neem jij altijd mee en wat laat je juist thuis? Sleep je bakje met blokjes kaas en worst mee (true kerstmarktbusreis-story: een clubje dames die een heel bittergarnituur aan het delen waren in de bus) of ga je voor de broodjes kroket? Neem je een trolley mee of mag je lief alles dragen? En: met wie ga je het liefst naar zo’n beurs? Let me know! ❤️ Minke

wooo yeah

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

 

 

 

 

 

 

0 reacties op “VerzamelaarsJaarbeurs als een pro”