5 Tips voor een succesvol bezoekje aan de Verzamelaarsjaarbeurs Utrecht - Minke TerpstraMinke Terpstra

5 Tips voor een succesvol bezoekje aan de Verzamelaarsjaarbeurs Utrecht

15/04/2016

Vorig jaar bezocht ik voor het eerst de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. Hier vind je nét dat wat jouw verzameling van  My Little Pony, Popple, He-man of kattenbeeldjes compleet kan maken. Je kan er heerlijk sneupen tussen de platen (Boney M anyone?) en vintage fashion finds, van die megagrote landkaarten die vroeger in de klas hingen en awesome lampen. Ik ben een sucker voor mooie verpakkingen en oud speelgoed (zoals al je kon zien in mijn blog over het speelgoedmuseum in Gdánsk) dus ik voelde me als een kind in een snoepwinkel!

imageeng vintage speelgoed

Eng konijn, butler en een aap met een unibrow…

Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik had me niet goed voorbereid. Ja, ik weet het, ik ben van de generatie “een slimme meid…” dus het viel me ook vies tegen van mezelf 😉

Misschien ben jij al een veteraan in het sneupen op beurzen en denk je “dikke noob! dat had ik je ook wel kunnen vertellen”  Maar ik wou dus dat iemand mij verteld had:

Tip 1

Ga op tijd. Lig desnoods met je slaapzak voor de deur. Vertrek voor dag en dauw en zorg er voor dat je als een van de eersten in die hal bent. Alle mooie koopjes zijn supersnel weg en ik kwam om kwart over twee pas aankakken. Dat brengt me bij tip nummer….

disney figuren

Tip 2

Pin van te voren. Er is 1 pinautomaat bij de Jaarbeurs en daar stond een rij alsof er gratis selfies met One Direction of  honderdjes werden weggegeven: het slingerde de hal door. Maar! Denk ook niet dat je kan pinnen bij de SNS-bank in de buurt van station Utrecht (heeft geen automaat) of ergens anders dichtbij. Ik ben drie kwartier, echt waar, bezig geweest met het vinden van een werkende pinautomaat. Op station Utrecht was alles óf buiten gebruik, of te druk. Ik was dus pas drie uur weer in de hal, en de Verzamelaarsbeurs gaat vijf uur dicht! En als je maar twee uur hebt om langs al die heerlijke stands te rennen is dat écht te weinig.

vintage speelgoed

 

Tip 3

Verwacht niet dat je voor een ouderwets dubbeltje op de eerste rij kan zitten. De standhouders moeten hun geld er ook uithalen en het is geen vlooienmarkt of kringloopwinkel: er wordt keihard vier euro voor een doodgewoon theelepeltje gevraagd (of, misschien wel een uniek theelepeltje die bij Tussen Kunst en Kitsch 2000 euro oplevert…) en een tientje voor een bekraste Abba-plaat die overslaat als je hem op de pick-up legt. Wil je goedkoop? Kringloop, rommelmarkt op Koningsdag en Marktplaats afschuimen levert meer op. Maar dit is meer een ervaring en een dagje uit!

kattenbeeldjestheepot kat

Tip 4

Zorg er voor dat je, wat je koopt, ook mee kan nemen. True story: ik heb een superkek kerstornamentje gekocht. Een hertje in een raket, het was écht leuker dan het klinkt. En ik zeg was, want in de twee uur durende treinreis van Utrecht naar Leeuwarden (reis niet inclusief hamburgertje bij de Mac) is het gesneuveld. Kon wel janken. Eén ding gescoord en dan nog niets om mee thuis te komen. Overkomt me niet nog een keer! Ik ga full on Huishoudbeurs-trolley in het weekend van 16-17 April. Wat ik vind, komt heel thuis potver!

kerstbal hert

 

 

Tip 5

Have fun! Kijk naar al die prachtige mensen die fanatiek op zoek zijn naar nét die theelepel met een misdruk van Beatrix en Claus, een He-man in de doos, verkleed zijn als Ghostbusters of Stormtroopers, geweldige walrus-snorren, vintage outfits… Heerlijk! Ik wou dat ik meer tijd had gehad (dan die miezerige twee uurtjes) alleen al om naar al die geweldige mede-sneupers te kijken. Dat is sowieso mijn lievelings als ik ergens ben: lekker mensen kijken! ❤

lego mannetjes

Het zal aan mij liggen maar ik zie hier een soort Lego Village People in 🙂

vintage barbiesvintage barbies

Kortom: maak er een leuke dag van, zorg er voor dat je er op tijd bent met een volle portemonnee en een vrolijk humeur (het lijkt wel een ouderwets schoolreisje, voordat ik je een nat washandje in een plastic zakje en zwemspullen als tip meegeef stop ik maar) en vind nét even die kattentheepot, dat My Little Pony kasteel of die Star Wars mok waar je al jaren naar zocht!

Zie ik je daar? ❤ Minke

image

@MinkePins op Twitter
@MinkePins op Instagram
Minkepins op Pinterest
LIKE Minke Pins op Facebook

Minkepins op Snapchat

 

 

1 reactie op “5 Tips voor een succesvol bezoekje aan de Verzamelaarsjaarbeurs Utrecht”


    16/04/2016

    Handige tips om veel moois te scoren waarnaar men al jaren lang op zoek is 😉